Salman Rushdie knivstukket

Hadi Matar siktet for drapsforsøk

Etter å ha knivstukket forfatter Salman Rushdie.

ANGREPET: Den kjente og kontroversielle forfatteren Salman Rushdie er angrepet på scenen i New York, melder nyhetsbyrået AP. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadi Matar (24) er siktet for drapsforsøk etter at han stakk forfatter Salman Rushdie gjentatte ganger med kniv i går, melder Reuters.

I 20.40-tida melder nyhetsybyrået AP at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen. Dette kom fram under et rettsmøte hvor Matar opptrådte iført svarte og hvite klær og et hvitt munnbind. Forsvareren hans sto for snakkingen.

24-åringen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Ifølge en pressemelding fra delstatspolitiet sendt ut klokka 18.30 norsk tid er Matar nå overført til Chautauqua fylkesfengsel, uten mulighet til løslatelse mot kausjon.

Rushdie var i ferd med å entre podiet under et arrangement vest i delstaten New York da Matar stormet scenen og angrep forfatteren, som tidligere var mål for en fatwa, etter å ha skrevet boka «Sataniske vers» (1988).

75-åringen overlevde angrepet, men risikerer å miste et øye.

Ifølge NBC New York har politiet uttalt at Matar var sjiamuslimsk ekstremist.

Fatwaen mot Rushdie ble utstedt av Irans daværende leder - og sjiafrontfigur - ayatolla Khomeini. Den ble trukket tilbake i 1998, men ikke før det var utført en rekke attentat mot personer tilknyttet publiseringen av boka, deriblant Aschehoug-direktør William Nygaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer