Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadia frykter islamistisk terror i Norge

Hadia Tajik frykter terror fra ekstreme islamister i Norge.

FRYKTER ISLAMISTENE:  Hadia Tajik, lederen av Stortingets justiskomité frykter islamistisk terror i Norge. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FRYKTER ISLAMISTENE: Hadia Tajik, lederen av Stortingets justiskomité frykter islamistisk terror i Norge. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dagbladets intervju med den islamistiske kvinnen i dag er skremmende lesning, sier Arbeiderpartiets Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomite.

Tajik slår fast at det er helt uakseptabelt å bruke vold for å oppnå politiske mål.

- Kvinnen Dagbladet har intervjuet er med på å legitimere terrorisme, sier Hadia Tajik.

Lederen av justiskomiteen mener de ekstreme islamistene må følges tett av Politiets sikkerhetstjeneste, og at de må straffes hvis de bryter norsk lov.

- Lovverket er viktig, ikke nok. Vi må også forebygge, for å forhindre at unge jenter og gutter blir radikalisert. Det må gjøres ved et systematisk samarbeid mellom politiet og kommunene, slik at vi stopper dem som er i faresonen for å bli radikalisert og bli ekstremister.

- Foreldre og resten av samfunnet har også en viktig rolle. Forskning viser at mange av dem som har blitt islamister har gått inn en identitetskrise uten tilstrekkelig bagasje om egen religion, da er det lett å bli forført av karismatiske opinionsledere om hva som er «den sanne» måten å praktisere på, sier Hadia Tajik.

- Holdningene den islamistiske kvinnen Dagbladet har intervjuet i dag er skremmende og helt uakseptable, sier lederen av Stortingets justiskomité.

Hadia Tajik sier rett ut at hun frykter terror på norsk jord, og viser til at PST i sin åpne trusselvurdering peker på islamistiske miljøer som en alvorlig utfordring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!