Hadia inviterte A-gjengen for å «melke kuer og bli voksne»

Nå vil Hadia Tajik (25) på Stortinget for Oslo. Starter valgkampen med internett-kampanje og sin personlige historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I valget til høsten vil de politiske partiene ta i bruk internett som aldri før, stadig flere velgere er på nett og de lures ikke til stemmelokalene med boller og saft, men interaktivitet og sosiale fora.

Klassisk propaganda- Internett har veldig stor verdi for de politiske partiene, men først og fremst for å mobilisere folk til å delta i klassisk partiarbeid og dukke opp på samlinger, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagbladet.no.

Han viser til fjorårets valgkamp i USA, der særlig Barack Obamas tilhengere samlet mange mennesker til dugnadsarbeid ved å rekkrutere via nettet. En annen funksjon er klassisk propaganda.

- Politikerne kan også kommunisere rett til velgerne og de unngår medias filter. Men partienes hjemmesider er ikke så godt besøkt, det er i de sosiale foraene ting skjer, sier Aardal.Satser på nett14. september er det stortingsvalg. En av kandidatene som har tatt konsekvensen av nye kommunikasjonskanaler er Hadia Tajik, 6. kandidat for Oslo Arbeiderparti.- Før i tiden satt mennesker rundt leirbål og utvekslet historier, nå sitter de rundt pc'en. Derfor tester vi ut digital historiefortelling dette valget, sier Tajik, som tidligere har vært journalist i flere riksaviser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer