1. MAI I TRØNDELAG: Hadia Tajik, nestleder i Ap, ankommer Værnes flyplass på vei til 1.mai-feiring i Trøndelag. Hun syns lite om Sylvi Listhaugs holdning til 1. mai. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
1. MAI I TRØNDELAG: Hadia Tajik, nestleder i Ap, ankommer Værnes flyplass på vei til 1.mai-feiring i Trøndelag. Hun syns lite om Sylvi Listhaugs holdning til 1. mai. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Hadia med frekt spark mot Sylvi: - Du burde bare blitt på gården din

Hadia Tajik kritisk til Sylvi Listhaugs holdning til 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOMMELVIK (Dagbladet): - Det er en veldig fin dag for raking, enten det er i hagen eller på gården, sa Sylvi Listhaug til Drammens Tidende lørdag.

Dagen innvandringsministeren snakker om, er 1. mai. Listhaug er invitert til Drammen for å holde 1. mai-tale, slik både Siv Jensen og Carli I. Hagen har gjort før henne.

I år blir det altså tale og ikke raking for Listhaug, og temaet hun skal snakke om er viktigheten av arbeid for innvandrerne, og at man må tenke langsiktig for å sikre velferdsmodellen.

- Mye hagearbeid Samtidig er nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, i Trøndelag for å markere 1. mai. Når hun leser Listhaugs uttalelse på vei ut av flyet, har hun et klart svar til statsråden:

- Dersom hun syns det er en fin dag for raking, så synes jeg hun burde blitt på gården. Hun har jo vært riktig så opptatt i det siste, så det er nok mye hagearbeid å ta igjen, sier Tajik spøkefullt, før hun blir alvorlig:

PÅ BESØK: I Hommelvik lørdag møtte Hadia Tajik lokale Ap-medlemmer og Hommelvik Framlag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ BESØK: I Hommelvik lørdag møtte Hadia Tajik lokale Ap-medlemmer og Hommelvik Framlag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Listhaug fortsetter i god, gammel Carl I. Hagen-stil. Dette er en historisk kampdag. Det sier mye om Fremskrittspartiet at Listhaug mener at raking er en mer passende aktivitet enn å stå opp for arbeidstakeres rettigheter.

- Økt midlertidighet Tajik har lagt inn besøk til både Hommelvik, Levanger og Verdal for å holde taler denne helga, og mener 1. mai er viktigere enn på lenge.

- Blant annet på grunn av den blåblå-regjeringens svekkelse av arbeidsmiljølov, og økt adgang til midlertidige ansettelser.

Ap-nestlederen er spent på hvordan Listhaug vil flette inn kampen mot arbeidsløsheten sin tale i Drammen.

- Landet opplever rekordhøy ledighet og Listhaugs regjering mener deres politikk og skattelette virker. Da regner jeg med hun vil forklare hvordan, på 1. mai.

Da Carl I. Hagen holdt tale i Drammen 1. mai 1989, ble han møtt av 400 demonstranter med høyt temperament. Listhaug er ikke bekymret for at eventuelle motstandere skal lage bråk.

- Heldigvis bor vi i et land med ytringsfrihet, hvor alle har lov å si sin mening, sier hun til DT.