Hadia om justisministeren: - Latterliggjorde alle krav om at fakta måtte innhentes

Hadia Tajik er ikke imponert.

- SEN ERKJENNELSE :  Hadia Tajik mener justis- og beredskapsminister først latterliggjorde, men nå ble presset til å erkjenne at det er rimelig å rapportere vådeskudd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- SEN ERKJENNELSE : Hadia Tajik mener justis- og beredskapsminister først latterliggjorde, men nå ble presset til å erkjenne at det er rimelig å rapportere vådeskudd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag fastslo justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) at den midlertidige bevæpningen av politiet fortsetter. Årsaken er at Politidirektoratet mener det er nødvendig, basert på analysene fra Politiets sikkerhetstjeneste.

Vådeskudd Samtidig ble det klart at politiet nå ønsker å få en oversikt over vådeskuddene, etter at politiet ble bevæpnet. Det har etter den midlertidige bevæpningen - som ble ble innført for et år siden - vært flere vådeskudd med politivåpen.

- At Anundsen nå ønsker innrapportering av vådeskudd viser hvor viktig opposisjonen og pressens kritiske spørsmål og påtrykk har vært, sier Justsiskomitéens leder Hadia Tajik (Ap) til Dagbladet.

- Latterliggjorde - Justisministeren startet med å latterliggjøre alle krav om at fakta måtte innhentes og gjøre tilgjengelig for folk. Først nå, dager og uker seinere, erkjenner han at det vi krevde var rimelig, sier Tajik.

- Erkjennelsen kommer seint, men godt. Den føyer seg også inn i et mønster, der justisministeren må presses til å dele informasjon om den midlertidige bevæpningen. Det opplevde vi også da Stortinget formelt måtte kreve at han kom og informerte like før sommeren, sier Hadia Tajik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.