- Hadia sutrer og har ingen løsninger

Tajik slakter politireformen.

- SUTRER:  Statssekretær Vidar Brein-Karlsen mener Hadia Tajik sutrer og ikke kommer med politiske løsninger.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- SUTRER: Statssekretær Vidar Brein-Karlsen mener Hadia Tajik sutrer og ikke kommer med politiske løsninger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité, slo i går fast overfor Dagbladet at regjeringen og Venstres forslag til politireform er for dårlig.

Tajik, som om kort tid blir valgt til ny nestleder i Arbeiderpartiet, beskrev forslaget til politireform som en oppsummering av allment aksepterte meninger uten nødvendig tiltak.

- En god reform Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) Justisdepartementet slår hardt tilbake og fastslår at politireformen er det verktøyet som trengs for å gi Norge et moderne politi.

- Reformen er god og gir et solid grunnlag for hvordan det moderne politi skal se ut, sier Vidar Brein-Karlsen.

Han avviser at det vil bli mindre politikraft og at politiet vil bli sentralisert.

- Arbeiderpartiet ble invitert til å være med på forhandlingene. De takket nei. Virkeligheten er at Hadia Tajik og Arbeiderpartiet ikke har kommet med et eneste forslag. De har valgt å stå på utsida, sier statssekretæren.

- Sitter og sutrer - Hadia Tajik etterlyser drøfting av kultur, holdning og ledelse?

- Da følger hun dårlig med. Det er utrolig at lederen av Stortingets justiskomité ikke har fått med seg at vi bruker et helt kapittel i politireformen til å drøfte det. Det er spesielt at Arbeiderpartiet og Hadia Tajik ikke har fått med seg det. De har valgt å sitte på sidelinja og sutre, istedenfor å levere løsninger, sier Bræin-Karlsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer