- SUTRER:  Statssekretær Vidar Brein-Karlsen mener Hadia Tajik sutrer og ikke kommer med politiske løsninger.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- SUTRER: Statssekretær Vidar Brein-Karlsen mener Hadia Tajik sutrer og ikke kommer med politiske løsninger. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Hadia sutrer og har ingen løsninger

Tajik slakter politireformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité, slo i går fast overfor Dagbladet at regjeringen og Venstres forslag til politireform er for dårlig.

Tajik, som om kort tid blir valgt til ny nestleder i Arbeiderpartiet, beskrev forslaget til politireform som en oppsummering av allment aksepterte meninger uten nødvendig tiltak.

- En god reform Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) Justisdepartementet slår hardt tilbake og fastslår at politireformen er det verktøyet som trengs for å gi Norge et moderne politi.

- Reformen er god og gir et solid grunnlag for hvordan det moderne politi skal se ut, sier Vidar Brein-Karlsen.

Han avviser at det vil bli mindre politikraft og at politiet vil bli sentralisert.

- Arbeiderpartiet ble invitert til å være med på forhandlingene. De takket nei. Virkeligheten er at Hadia Tajik og Arbeiderpartiet ikke har kommet med et eneste forslag. De har valgt å stå på utsida, sier statssekretæren.

- Sitter og sutrer - Hadia Tajik etterlyser drøfting av kultur, holdning og ledelse?

- Da følger hun dårlig med. Det er utrolig at lederen av Stortingets justiskomité ikke har fått med seg at vi bruker et helt kapittel i politireformen til å drøfte det. Det er spesielt at Arbeiderpartiet og Hadia Tajik ikke har fått med seg det. De har valgt å sitte på sidelinja og sutre, istedenfor å levere løsninger, sier Bræin-Karlsen til Dagbladet.

- Vil politireformen føre til sentralisering og mindre politi ute?

- Nei! Politireformen gir politiet mulighet til å organisere seg på en best mulig måte, slik at det vil være mer politi ute der folk er. Det blir mer nærpoliti, og politiet får styrket fagmiljøene. Politireformen vil også gjøre politiet i bedre stand til å håndtere organisert kriminalitet, sier Brein-Karlsen.

Rasende Også Høyres Anders B. Werp, nestleder i Stortingets justiskomité, reagerer på kritikken mot forslaget til politireform.

- GOD REFORM: - Virkeligheten er at Hadia Tajik og Arbeiderpartiet ikke har kommet med et eneste forslag.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- GOD REFORM: - Virkeligheten er at Hadia Tajik og Arbeiderpartiet ikke har kommet med et eneste forslag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Jeg er rasende. Arbeiderpartiet kommer med tomme fraser. De kommer ikke med politikk. Ingen politiske svar, bare tom kritikk. Det eneste Arbeiderpartiet gjør er å klage, uten å fortelle om egne løsninger, sier Anders B. Werp til Dagbladet.

- Reformen fører til det motsatte av sentralisering. Vi flytter politikraft nærmere folk, samtidig som fagmiljøene styrkes. Politireformen er viktig for at vi skal få et best mulig politi i Norge, sier Werp.

Selv om statssekretær Vidar Brein-Karlsen karakteriserer Hadia Tajik som sutrete og Anders B. Werp er rasende på Arbeiderpartiet, er de tydelige på at de ønsker å samarbeide for å få en bredest mulig enighet om politireformen.

- Vi er åpne for innspill. Hvis Arbeiderpartiet kommer med bedre forslag, er vi positive, sier Vidar Brein-Karlsen.

RASENDE:  - Arbeiderpartiet kommer med tomme fraser, sier Høyres Anders B. Werp
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RASENDE: - Arbeiderpartiet kommer med tomme fraser, sier Høyres Anders B. Werp Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer