- ALVORLIG RAPPORT: - Rapporten om varsler-sakene i Hordaland er svært alvorlig, sier Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- ALVORLIG RAPPORT: - Rapporten om varsler-sakene i Hordaland er svært alvorlig, sier Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Hadia Tajik: - Alvorlig rapport

Hadia Tajik karakteriserer rapporten om forholdene ved Hordaland politidistrikt som veldig alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap) beskriver rapporten til advokat Jan Fougner - som har gransket varsler-sakene ved Hordaland politidistrikt som en veldig alvorlig rapport.

- Denne type rapporter inneholder ubehagelige sannheter og kritikk mot enkeltpersoner. Samtidig er det viktig å finne ut hvor det gikk galt. Det er eneste måten å forebygge på, og forhindre at liknende skjer igjen, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

- Rapporten er veldig alvorlig for politiet i Hordaland, sier Hadia Tajik.

Hun er klar på at det er helt nødvendig at slike alvorlige saker - som varslersakene i Hordaland politidistrikt - blir etter gått på en skikkelig  og grundig måte.

- Det er viktig og naturlig å se på tiltak for at systematikk i etterforskningssaker i politiet blir bedre, sier lederen av Stortingets justiskomité til Dagbladet.

Hadia Tajik mener også at rapporten fra advokatfirmaet Wiersholm viser hvor viktig det var å legge vekt på kultur, holdninger og ledelse i politireformen da Stortinget behandlet den nye politireformen i vår.

- Denne rapporten om varslingene i Hordaland politidistrikt viser at det var riktig og viktig å løfte temaene kultur, holdninger og ledelse inn i politireformen. Nå er dette også politisk forankret, sier Hadia Tajik.

- Bør denne rapporten få konsekvenser for enkeltpersoner?

- Det er utenfor mitt mandat som leder av Stortingets justiskomité å mene noe om konsekvenser for enkeltpersoner, sier Hadia Tajik.