SKATTLEGGING AV TIPS

Hadia Tajik advarer mot Siv Jensens tips-skatt: - Må være en solstråle hver dag

Ap-nestlederen frykter at regjeringens forslag om å skattlegge tips kan svekke lønnsvilkårene i utelivsbransjen.

SKATTEPLIKTG: Bartendere i Oslo har delte meninger om skattelegging av tips. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadia Tajik er bekymret over at det å gi tips på restauranter og barer skal bli så institusjonalisert at det går ut over lønnen til dem som jobber i utelivsbransjen.

- Det er ekstra bekymringsverdig når regjeringen selv bidrar til ytterligere institusjonalisering med å skattlegge tips. Fordi vi risikerer nå at antatt tips regnes inn i lønnen.

- En slik retning ønsker jeg ikke for norsk arbeidsliv, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Forutsigbarhet

Hensikten med å skattlegge tips i utelivsbransjen er ifølge finansminister Siv Jensen at ansatte får større økonomisk forutsigbarhet i form av bedre pensjonsopptjening, mer feriepenger og økt grunnlag for sykepenger.

- Og ikke minst når du trenger boliglån. Når du går i banken, så er det inntekten din som er utslagsgivende. Det hjelper ikke å si til banken at du også pleier å få litt tips i tillegg. Banken bryr seg bare om den inntekten som er skatteinnberettet, uttalte Siv Jensen til Dagbladet i går.

- Gjerne for meg

Hadia Tajik, nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, påpeker at styrken for norsk arbeidsliv er at ansatte har trygge lønns- og arbeidsvilkår og at de kan forhandle om lønnen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer