AKTUELL: Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKTUELL: Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Hadia Tajik aktuell både for Rogaland og Oslo Ap

Har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo. Tajik er fra Rogaland, men bor i Oslo og har vært valgt inn på Stortinget fra hovedstaden siden 2009.

Nå har nominasjonskomiteene begge steder fått til svar at hun ønsker å være med i nominasjonsprosessene.

– Jeg er takknemlig for å bli vurdert av begge fylker. Så må den demokratiske prosessen for hvem fylkene ønsker som sine representanter gå sin gang, sier Tajik på SMS til NTB.

Også i 2009

I Oslo takket Tajik i helgen ja til gjenvalg, i likhet med partileder Jonas Gahr Støre, Marianne Marthinsen og Jan Bøhler. Oslo Ap har i dag seks representanter på Stortinget.

I Rogaland har hun takket ja til å være med i prosessen etter at hun ble foreslått til førsteplassen av Sandnes Arbeiderparti. Fra oljefylket har Ap i dag tre representanter innvalgt på Stortinget.

– Hadia kommer opprinnelig fra Bjørheimsbygd, men har nå sin familie i Sandnes, og dette vil bli hjemkommunen hennes i Rogaland dersom hun stiller her, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til Sandnesposten.

Han viser til at Tajik også var aktuell som kandidat fra Rogaland da hun ble nominert og valgt inn fra Oslo i 2005.

To trakk seg

Tajik var ikke blant de foreslåtte kandidatene da nominasjonskomiteen i Rogaland Ap la fram sin innstilling i forrige uke.

Derimot viste det seg at både Eirin Sund og Cecilie Bjelland takket nei til å kjempe om en plass på listen. Torstein Tvedt Solberg er innstilt på førsteplass på den listen som nominasjonskomiteen har sendt på høring.

Ap-nestlederen ønskes velkommen som kandidat av nominasjonskomiteens leder Ragnhild Bjerkvik.

– Hadia er jo et godt navn som hører til i Rogaland, og det er et spennende innspill som kommer inn sammen med andre innspill fra lokallagene, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Parallelle løp

Nominasjonsmøtet i Oslo Ap er tirsdag 22. november, mens nominasjonsmøtet i Rogaland Ap er lørdag samme uken.

Begge listeforslagene er for tiden ute til høring i lokallagene, som kan komme med endringsforslag eller spille inn nye navn til nominasjonskomiteene.

I kraft av sin posisjon vil Tajik være selvskreven på sikker plass – uansett om hun ender opp på listen i Oslo eller i Rogaland. I Oslo vil førsteplassen være forbeholdt partileder Støre.

(NTB)