Hadia Tajik aktuell både for Rogaland og Oslo Ap

Har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo.

AKTUELL: Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKTUELL: Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-nestleder Hadia Tajik har sagt ja til å være kandidat i nominasjonsprosessene både i Rogaland og i Oslo. Tajik er fra Rogaland, men bor i Oslo og har vært valgt inn på Stortinget fra hovedstaden siden 2009.

Nå har nominasjonskomiteene begge steder fått til svar at hun ønsker å være med i nominasjonsprosessene.

– Jeg er takknemlig for å bli vurdert av begge fylker. Så må den demokratiske prosessen for hvem fylkene ønsker som sine representanter gå sin gang, sier Tajik på SMS til NTB.

Også i 2009

I Oslo takket Tajik i helgen ja til gjenvalg, i likhet med partileder Jonas Gahr Støre, Marianne Marthinsen og Jan Bøhler. Oslo Ap har i dag seks representanter på Stortinget.

I Rogaland har hun takket ja til å være med i prosessen etter at hun ble foreslått til førsteplassen av Sandnes Arbeiderparti. Fra oljefylket har Ap i dag tre representanter innvalgt på Stortinget.

– Hadia kommer opprinnelig fra Bjørheimsbygd, men har nå sin familie i Sandnes, og dette vil bli hjemkommunen hennes i Rogaland dersom hun stiller her, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) til Sandnesposten.

Han viser til at Tajik også var aktuell som kandidat fra Rogaland da hun ble nominert og valgt inn fra Oslo i 2005.

To trakk seg

Tajik var ikke blant de foreslåtte kandidatene da nominasjonskomiteen i Rogaland Ap la fram sin innstilling i forrige uke.

Derimot viste det seg at både Eirin Sund og Cecilie Bjelland takket nei til å kjempe om en plass på listen. Torstein Tvedt Solberg er innstilt på førsteplass på den listen som nominasjonskomiteen har sendt på høring.

Ap-nestlederen ønskes velkommen som kandidat av nominasjonskomiteens leder Ragnhild Bjerkvik.

– Hadia er jo et godt navn som hører til i Rogaland, og det er et spennende innspill som kommer inn sammen med andre innspill fra lokallagene, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Parallelle løp

Nominasjonsmøtet i Oslo Ap er tirsdag 22. november, mens nominasjonsmøtet i Rogaland Ap er lørdag samme uken.

Begge listeforslagene er for tiden ute til høring i lokallagene, som kan komme med endringsforslag eller spille inn nye navn til nominasjonskomiteene.

I kraft av sin posisjon vil Tajik være selvskreven på sikker plass – uansett om hun ender opp på listen i Oslo eller i Rogaland. I Oslo vil førsteplassen være forbeholdt partileder Støre.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer