Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadia Tajik (Ap) inne fra Oslo

Stiller til nettmøte to dager etter den anonyme svertekampanjen.

INNE: Politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Hadia Tajik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
INNE: Politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Hadia Tajik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslo-kandidat Hadia Tajik (Ap) kom inn på Stortinget da Arbeiderpartiet gjorde et brakvalg i hovedstaden i gårsdagens valg.

Se alle kandidatene som er inne her

I dag kan du møte henne i nettmøte her på Dagbladet.no. Send inn spørsmål nederst i saken!

Ubehagelig
Dagen før valget endte hennes valgkamp med en svertekampanje mot henne på en anonym løpeseddel. Den var skrevet på urdu og konkluderte med at Norge blir et verre sted å bo for muslimer dersom Tajik blir innvalgt på Stortinget.

Påstandene om Tajik og hennes holdninger til islam, var formulert på en måte som ifølge henne selv er grovt feilaktige og løgnaktige.

- Det er ubehagelig at noen bruker tid på å lage og spre slike anonyme løpesedler. Det er ikke noe jeg føler meg truet av, det er bare udemokratisk og feil, sa Hadia Tajik til Dagbladet.


Homofili-hets
Løpeseddelen gir inntrykk av advare mot Tajik som en «frafallen muslim».

Hun har vanskelig for å rangere de mest feilaktige påstandene som blir framsatt.

- Den omtrent eneste korrekte referansen som er nevnt, er at jeg deltok på et møte i april i regi av Antirastisk Senter og Skeiv Ungdom. Men hva jeg sa der, er blitt vrengt til det ugjenkjennelige. Jeg var, og er, helt tydelig på at man ikke skal misbruke en religion til å hetse homofile, sa Tajik.


Jobbe for Oslo
Da nesten alle stemmene i Oslo var talt opp i natt, var Hadia Tajik fremdeles usikker på om hun flytter inn på Stortinget denne høsten.

- Hvis jeg kommer inn, så skal vi skape en sterk og solid Oslo-benk på Stortinget, det trengs, sier Tajik til Dagbladet.

Hun har flere politiske saker som skal på dagsorden de neste fire årene.

- Det viktigste er en skole for alle elever, både de som trenger ekstra støtte og dem som vil utvikle seg videre. Det andre er justispolitikken.

- Det er både kriminalitet som gatevold og narkotika på gata og det som skjer innenfor husets fire vegger, som mange kvinner dessverre opplever, sier Tajik til Dagbladet.

Med sine seks mandater er partiet det desidert største partiet i Oslo og Tajik kaprer partiets sjette og siste mandat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling