VANT DRAGKAMP:  Etter det TV 2 erfarer, har Ap's valgkomite i dag innnstilt Hadia Tajik som partiets nestleder.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANT DRAGKAMP: Etter det TV 2 erfarer, har Ap's valgkomite i dag innnstilt Hadia Tajik som partiets nestleder. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Hadia Tajik blir Ap-nestleder

Erfarer TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det TV 2 erfarer, har Ap's valgkomité i dag innnstilt Hadia Tajik som en av partiets to nestledere. Dagbladet har fått bekreftet opplysningene.

I forkant av dagens møte sa Martin Kolberg, valgkomiteens leder, følgende til NTB:

- Vi står ved et veiskille. Vi er kommet til et punkt der vi må ta noen avgjørende valg. Søndagens møte blir svært viktig for resten av prosessen, sa Martin Kolberg, valgkomiteens leder.

Hadia lå i tet Der har lenge stått mellom Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt. Flere medier har erfart at Tajik lå best an av de tre.  Flere fylkeslag har de siste dagene signalisert støtte til «sine» kandidater om å bli nestleder sammen med Trond Giske.
Før dagens møte hadde Tajik ifølge Dagsavisen støtte fra sju fylkeslag; Oslo, Buskerud, Rogaland, Aust-Agder, Hedmark og Møre og Romsdal. De har til sammen 123 av 301 delegater på Aps landsmøte.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal endret mening etter først å ha gitt sin støtte til Jette Christensen som nestleder.

Kolberg sa i forkant av dagens møte til NTB at nestlederkabalen ikke vil bli formelt avgjort før det også er på plass et forslag til et nytt sentralstyre.

- Det er det gode gamle «alt henger sammen med alt», sa Kolberg.

Han la til at det alltid er flere hensyn som skal tas i slike prosesser.

Velges i april Det var ventet at søndagens møte - som begynte klokka 16 på partikontoret på Youngstorget - ville vare i flere timer.  Ap velger formelt nye nestledere, nytt sentralstyre og ny partisekretær under landsmøtet 16. - 19. april.

Dagbladet/NTB