KRITISERES: Hadia Tajik gikk ut mot Fremskrittspartiet. Nå slår Frp'a Jan Arild Ellingsen tilbake. Foto: Torbjørn Berg
KRITISERES: Hadia Tajik gikk ut mot Fremskrittspartiet. Nå slår Frp'a Jan Arild Ellingsen tilbake. Foto: Torbjørn BergVis mer

- Hadia Tajik bommer med sin Frp-kritikk

Jan Arild Ellingsen (Frp) i justiskomiteen synes Ap bør glede seg over regjeringens kriminalpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hadia Tajik, leder i Stortingets justiskomite, uttalte tirsdag til Dagbladet at justisminister Anders Anundsens tiltak for å redusere soningskøen mangler helhet og er for puslete.

Fremskrittspartiets justispolitiker Jan Arild Ellingsen mener Tajik har frekkhetens nådegave.

- Hadia Tajik bommer totalt i sin kritikk av vår justispolitikk. Hun burde heller glede seg over at vi endelig ser fremgang i justissektoren, sier Ellingsen.

Spurv og kanon Frp-representanten trekker fram følgende eksempler:

- Justisminister Anders Anundsen har opprettet 420 ferske politistillinger og sørget for 2500 flere utsendelser av utlendinger uten opphold. Regjeringen har også fått til en etterlengtet nedgang i soningskøen, noe alle justispolitikere burde se positivt på. Men i stedet velger Hadia Tajik og Ap å skyte spurv med kanoner, sier Jan Arild Ellingsen.

Han opplyser at han ikke er overrasket.

- Når Arbeiderpartiet gjennom åtte år har så få resultater å vise til, kan det være greit å ha litt kruttrøyk å skjule seg bak. Deres angrep på regjeringens fengselspolitikk er rett og slett frekt. Under to perioder med rødgrønt styre ble det bare åpnet et eneste fengsel - Halden fengsel - og det ble ikke engang vedtatt og igangsatt av Stoltenberg-regjeringen, men av Bondevik-regjeringen, sier Jan Arild Ellingsen.

Uakseptabelt Frp-eren hevder at Arbeiderpartiet er norgesmestre i å la folk få redusert straff gjennom ekstra strafferabatter.

- Arbeiderpartiet lot stadig mer alvorlige kriminelle sone i sitt eget hjem. Dette er helt uakseptabelt for Frp. Jeg er glad for at vår regjering stoppet denne utviklingen umiddelbart, og allerede har startet arbeidet med å få etablert flere lukkede fengselsplasser, sier han.

Ellingsens Ap-kollega i justiskomiteen, Kari Henriksen, uttalte til Dagbladet tirsdag at Frp var støttehjulet til Bondevik-regjeringen, som bestemte å slippe domfelte tidligere ut av fengsel.
 

- Hennes påstand om Frp og strafferabatt ser jeg fram til å få dokumentert. Faktum er at det eneste partiet hun kommer til å avsløre er Ap, men det er helt greit for min del. For å finne forskjellen på Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er det bare å ta en titt på den såkalt «nye straffeloven» fra 2005. Ap hevdet det var umulig å få loven på plass innen 2021. Frp får disse straffeskjerpelsene på plass allerede neste sommer, sier Ellingsen.

SKJULER SEG: Jan Arild Ellingsen mener Arbeiderpartiet skjuler seg bak kruttrøyk etter å ha skutt spurv med kanoner. Foto: Lars Eivind Bones
SKJULER SEG: Jan Arild Ellingsen mener Arbeiderpartiet skjuler seg bak kruttrøyk etter å ha skutt spurv med kanoner. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer