NY TYPE: Hadia Tajik er sammen med journalisten som skrev de første sakene om varsler mot Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY TYPE: Hadia Tajik er sammen med journalisten som skrev de første sakene om varsler mot Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Aps nestleder er sammen med tidligere DN-journalist

Hadia Tajik er blitt kjæreste med journalisten bak Giske-lekkasjene

Som journalist i Dagens Næringsliv sto Kristian Skard (46) bak flere av avsløringene i Giske-saken. Nå er han blitt kjæreste med Hadia Tajik. De to sier forholdet tok fatt i sommer.

Tajik bekrefter forholdet overfor VG og sier de fant tonen under en hagefest i juni.

- Det var første gangen vi hadde en samtale som ikke var avmålt og jobbrelatert. Og vi snakket sammen nesten hele kvelden, og jeg ble overrasket over hvor fint jeg syntes det var. Hvor lett samtalen gikk. Og hvor riktig det føltes, sier Tajik.

Kristian Skard var journalist på de første metoo-sakene som angikk daværende Ap-nestleder Trond Giske.

Sammen med makker Tore Gjerstad var det Kristian Skard, ved hjelp av anonyme kilder i Arbeiderpartiet, som først slo fast at det var kommet varsler mot Trond Giske. Saken endte med å koste Giske nestledervervet og plassen i sentralstyret.

Tidligere gift

Ryktene om forholdet har versert i lengre tid.

Begge to har tidligere vært gift. Skard og hans daværende kone tok ut separasjon i vinter. Hadia Tajik og Høyre-politiker Stefan Heggelund tok ut skilsmisse i februar 2016.

Skard har to barn på 17 og 21 år. Han sluttet nærmest på dagen i DN 24. september i år for å begynne i ny jobb i pr-byrået Try. Da var det en stund siden Skard hadde dekket saker relatert til Arbeiderpartiet.

Dagbladet er kjent med at Tajik og Skard var på ferietur sammen i august. Skard bekrefter nå at han sluttet i DN fordi forholdet med Hadia Tajik sto i veien.

Avviser utidig timing

På spørsmål fra VG medgir hun at det hadde vært pikant om forholdet var blitt innledet mens Giske-saken pågikk for fullt. Derfor avviser hun at de to hadde et forhold mens Skard dekket varslene mot hennes partirival Giske.

- Ja, det hadde ikke bare vært pikant, det hadde vært direkte upassende. Men det har seg nå engang sånn at vi ikke hadde noe forhold da. Vi møttes første gang i en sammenheng som ikke var jobbrelatert, på en hagefest seks måneder etter at saken var avsluttet, sier hun.

Hadia Tajik og Kristian Skard har ikke ønsket å svare på Dagbladets henvendelser i saken.