Hadia Tajik må ha livvakt

Nå lanserer Tajik plan mot ung ekstremisme.

MOT EKSTREM VOLD: - Det er behov for en ny og sterkere innsats for å forebygge radikalisering og rekruttering av unge til ekstremisme og terror, sier leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap).
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MOT EKSTREM VOLD: - Det er behov for en ny og sterkere innsats for å forebygge radikalisering og rekruttering av unge til ekstremisme og terror, sier leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jakten på karismatiske ledere som kynisk rekrutterer unge til ekstremisme og vold, må trappes opp, mener Hadia Tajik (Ap).

Hun etterlyser handling fra den nye regjeringen.

Nevnte ikke - Det er behov for en ny og forsterket handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Jeg registrerer at justisminister Anders Anundsen (Frp) ikke har nevnt forebygging, og ber om at han kommer med tiltak som forhindrer at ungdom radikaliseres, sier leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap), til Dagbladet.

Utsatt for trusler Tajik var Norges første muslimske statsråd, og Dagbladet vet at hun jevnlig har vært utsatt for trusler. Dagbladet er også kjent med at Politiets sikkerhetstjeneste har sett det som nødvendig at Tajik har følge av livvakter. Etter det Dagbladet erfarer, har hun det fortsatt. Likevel valgte Tajik å bli leder av justiskomiteen og dermed stå midt i kampen mot kriminalitet og ekstremisme.

Tajik vil overfor Dagbladet bare bekrefte at hun ønsket seg til justiskomiteen.

Reiser til krig Det er ifølge Tajik særlig to forhold som gjør det nødvendig å forsterke innsatsen mot ekstremisme: 22. juli og opplysninger fra PST om at 30-40 nordmenn kan ha reist til krigsområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer