Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadia Tajik sammenlikner Anundsens skrytevideo med floppfilmen «Dis»

Anundsen sier han vurderer å lage en oppfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) fikk mye kjeft etter at han i august publiserte en informasjonsvideo på departementets hjemmesider.

Videoen fikk navnet «Trygghet i hverdagen», og hadde som mål å informere om regjeringens tiltak for å sikre befolkningens trygghet.

Både politikere, medieeksperter og filmskapere kritiserte filmen, som ble stemplet som både «skrytevideo» og «propagandafilm». Til tross for all kjeften han fikk, sier Anundsen i dag at han hadde gjort det samme igjen.

- Alt i alt vil jeg kalle dette en suksesshistorie, sier Anundsen til Dagbladet Magasinet lørdag.

Anundsen syns det er synd at de ikke fikk brukt alt det innspilte materialet i filmen.

- Snart kommer «Trygghet i hverdagen 2»? spør Magasinets journalist.

- Jo, vi vurderer det. He-he. Målet var å få formidlet denne informasjonen på en litt morsom og annerledes måte.

Sammenlikner med «Dis» Anundsens uttalelser får leder i justiskomiteen Hadia Tajik (Ap) til å trekke på smilebåndet.

- Jeg ser at Anundsen mener «Trygghet i hverdagen» var en suksess. Det mente Aune Sand om filmen «Dis» også. Men der Aune Sand har oppnådd kultstatus tror jeg Anundsen må håpe på asylstatus. Han trenger beskyttelse. Mot seg selv, sier Tajik spøkefullt til Dagbladet.

Aune Sands «Dis» fra 1995 fikk terningkast én i Dagbladet og VG, og er kåret til verdens fjerde verste film på IMDb.

«Ufrivillig komisk» SVs Bård Vegar Solhjell tror Anundsen kunne vunnet en annen kåring også:

- Anundsens svar stiller nok med vinnersjanser i både kategorien «ufrivillig komisk» og «lav selvinnsikt» når det politiske året skal oppsummeres, sier Solhjell etter å ha lest Anundsen-intervjuet.

Han mener Anundsens også uttalelser gjenspeiler et mer seriøst problem:

- Det synes å være en trend blant Frp-statsråder at de aldri innrømmer feil. Det er ikke et tegn på styrke, men et skummelt tegn på manglende selvinnsikt.

Ville vise regjeringens arbeid I Anundsens film forteller han om hvordan departementets arbeidet går. Videoen starter med at det vises flere nyhetsinnslag og avisutklipp som retter et kritisk søkelys mot departementets arbeid.

Deretter tar statsråden over ordet:

- En av de tingene som er mest frustrerende som politiker er at media er veldig opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene. Derfor har vi valgt å lage en egen film som skal fokusere på hva regjeringen mener er viktig for å sikre din trygghet, sier Anundsen selvsikkert til kamera.

- En dum feil Anundsen ble også kritisert etter at Dagbladet avslørte at filmen viste ansiktene til flere fanger inne på Politiets utlendingsinternat Trandum. Det førte til at Anundsen og hans departement ble ilagt et straffegebyr på 25 000 kroner for brudd på personopplysningsloven.

Akkurat det tar Anundsen selvkritikk for i dag.

- Det var en dum feil, sier Anundsen til Magasinet.

Justisminister Anders Anundsen var tungt involvert i det tre måneder lange arbeidet med planlegging og produksjon. Han har hovedrollen som historieforteller og intervjuer egne ansatte, noe som også førte til kritikk fra Politiforum.

- Leverer så det suser Til Dagbladet sier Anundsen i dag at han synes det er flott hvis både Tajik og Solhjell faktisk har sett filmen.

- Da vil de i likhet med de over hundre tusen andre som har sett den, se at Høyre/FrP-regjeringen leverer så det suser, sier Anundsen.

- Fra sin egen regjeringsperiode hadde de nok en helt annen opplevelse. At mine politiske fiender forsøker å latterliggjøre leveranser og måten vi får leveransene frem på bekymrer meg lite. Tajik har jo selv erfaring med filmbruk som statsråd, så det stikker nok ikke så dypt. De får klage, så får jeg levere politikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media