Hadia til IS-pårørende: - Jeg tar fortvilelsen deres svært alvorlig

Justispolitikere reagerer på Dagblad-intervju.

- TAR PÅ ALVOR: Hadia Tajik (Ap) har lest intervjuet med flere pårørende til norske IS-krigere som sto på trykk i Dagbladet på torsdag, der de fortalte om frustrasjonen de følte når de varslet PST før deres slektning reiste til Syria - men hvor vedkommende likevel ikke ble stoppet. - Jeg tar med meg erfaringene til familiene Dagbladet har intervjuet, og vil gjerne se på hva mer vi kan gjøre, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- TAR PÅ ALVOR: Hadia Tajik (Ap) har lest intervjuet med flere pårørende til norske IS-krigere som sto på trykk i Dagbladet på torsdag, der de fortalte om frustrasjonen de følte når de varslet PST før deres slektning reiste til Syria - men hvor vedkommende likevel ikke ble stoppet. - Jeg tar med meg erfaringene til familiene Dagbladet har intervjuet, og vil gjerne se på hva mer vi kan gjøre, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tar fortvilelsen deres svært alvorlig, sier Hadia Tajik (Ap) - leder i justiskomiteen på Stortinget.

Hun har lest intervjuet med flere pårørende til norske IS-krigere som sto på trykk i Dagbladet på torsdag, der de fortalte om frustrasjonen de følte når de varslet PST før deres slektning reiste til Syria - men hvor vedkommende likevel ikke ble stoppet.  Tar med erfaringene - Jeg tar med meg erfaringene til familiene Dagbladet har intervjuet, og vil gjerne se på hva mer vi kan gjøre, sier Tajik til Dagbladet.

- De peker på en helt reell situasjon: Så lenge man ikke kan bevise en persons intensjon om å dra til Syria for å bryte loven, har man heller ikke uten videre hjemmel for å nekte vedkommende å dra, sier Tajik.

- En slik melding familien har gitt gir uansett ofte et grunnlag for å følge nærmere med på den personen og hva han eller hun har tenkt å foreta seg. Det bør i utgangspunktet også telle tungt at bekymringsmeldingen kommer fra familien, ikke en tilfeldig fremmed, eller en utenforstående, men altså dette menneskets aller nærmeste, påpeker hun.  Vanskelig Justiskomiteens leder påpeker at hun ikke kjenner detaljene i den konkrete historien Dagbladet fortalte. Men sier den viser at det ofte er vanskelig å nå frem til vedkommende med sine bekymringer når noen først har blitt tilstrekkelig radikalisert til å ville utøve vold eller delta aktivt i en terrororganisasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.