Hadia utfordres fra vest

Får konkurranse fra to andre vestlendinger om nestlederjobben i Arbeiderpartiet.

UTFORDRES: Favoritten Hadia Tajik, opprinnelig fra Hordaland, kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UTFORDRES: Favoritten Hadia Tajik, opprinnelig fra Hordaland, kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Favoritten Hadia Tajik kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap.

Tre stortingsrepresentanter fra Vestlandet nevnes nå som kandidater til å erstatte Helga Pedersen på landsmøtet til våren, skriver Aftenposten.

Møre og Romsdal Ap lanserer sin egen Else-May Botten (41) som Vestlandets kandidat til Ap-ledelsen, skriver Aftenposten.

En vestlending i Ap-ledelsen kan bidra til å bøte på partiets sviktende oppslutning i landsdelen, mener flere Ap-kilder avisen har snakket med.

Foruten Hadia Tajik (31) nevnes også Jette F. Christensen (31), som er folkevalgt fra Hordaland, som mulig ny nestleder.

Tajik er rogalending, men hun regnes som en Oslo-kandidat når lederkabalen skal legges, ettersom hun er valgt inn på Stortinget fra hovedstaden.

I fjor slo Botten Tajik i kampen om en plass i Aps sentralstyre, blant annet fordi Tajik ble regnet som en Oslo-kandidat.

Ingen av de tre hovedpersonene i et mulig vestlandsoppgjør om nestledervervet vil svare ja eller nei på spørsmål om de er kandidater til ledervervet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer