Hadia utfordres fra vest

Får konkurranse fra to andre vestlendinger om nestlederjobben i Arbeiderpartiet.

UTFORDRES: Favoritten Hadia Tajik, opprinnelig fra Hordaland, kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UTFORDRES: Favoritten Hadia Tajik, opprinnelig fra Hordaland, kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Favoritten Hadia Tajik kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Ap.

Tre stortingsrepresentanter fra Vestlandet nevnes nå som kandidater til å erstatte Helga Pedersen på landsmøtet til våren, skriver Aftenposten.

Møre og Romsdal Ap lanserer sin egen Else-May Botten (41) som Vestlandets kandidat til Ap-ledelsen, skriver Aftenposten.

En vestlending i Ap-ledelsen kan bidra til å bøte på partiets sviktende oppslutning i landsdelen, mener flere Ap-kilder avisen har snakket med.

Foruten Hadia Tajik (31) nevnes også Jette F. Christensen (31), som er folkevalgt fra Hordaland, som mulig ny nestleder.

Tajik er rogalending, men hun regnes som en Oslo-kandidat når lederkabalen skal legges, ettersom hun er valgt inn på Stortinget fra hovedstaden.

I fjor slo Botten Tajik i kampen om en plass i Aps sentralstyre, blant annet fordi Tajik ble regnet som en Oslo-kandidat.

Ingen av de tre hovedpersonene i et mulig vestlandsoppgjør om nestledervervet vil svare ja eller nei på spørsmål om de er kandidater til ledervervet.

(NTB)

UTFORDRER: Jette F. Christensen lanseres som mulig ny nestleder i Ap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTFORDRER: Jette F. Christensen lanseres som mulig ny nestleder i Ap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer