Hæ? Snakker hun i mobiltelefon i 1928?

Tidsreisende på Charlie Chaplin-premiere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Året var 1928. Det var et år før det store børskrakket. Det var omtrent 65 år før det begynte å komme mobiltelefoner som veide under 10-12 kilo. Og det var premiere på Chaplin-filmen «The Cirkus».

Premieren i seg selv ble filmet, og materialet har senere blitt gitt ut i en DVD-boks. Og blant publikummet som strømmer til kinosalen Manns Chinese Theatre i Hollywood, er en kvinne som går rundt og tilsynelatende snakker i det som ser ut som en mobiltelefon.

George Clarke la merke til kvinnen da han tittet gjennom ekstramaterialet. Han har tatt ut klippene og satt ned hastigheten på filmen, og publisert «bevismaterialet» på Youtube.

- Jeg har studert filmen i over et år, og vist den til over 100 personer og på en filmfestival. Det er ingen som kan forklare hva hun gjør, skriver Clarke i en kommentar under klippet.

Hans eneste teori er følgende: Det er en kvinne som har reist gjennom tiden og som snakker i en mobiltelefon.

Det er selvsagt umulig å tro på den teorien. Men klippene vekker uansett oppsikt, og videoen er blant annet plukket opp av britiske Daily Mail og Gawker.

Enkelte spekulerer i at kvinnen hører på en bærbar radio. Daily Mail påpeker at det ikke forklarer hvorfor hun tilsynelatende snakker. Et spørsmål som da reiser seg er hvem i all verden hun kan snakke med en mobiltelefon med.

De første forløperne til mobiltelefonene kom på 1940-tallet.

Det er ikke første gang det spekuleres i at tidsreisende er avbildet i historiske bilder.

En mann med solbriller, hettegenser og det som kan se ut som en iPod som ble fotografert i 1940 vekket oppmerksomhet i vår.