POSERER: Eden Aberjil med palestinske fanger. Foto: AP/Scanpix
POSERER: Eden Aberjil med palestinske fanger. Foto: AP/ScanpixVis mer

«Hæren, den beste tiden i livet mitt»

Israelsk Facebook-soldat nekter å ha gjort noe galt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Soldaten som la ut bilder av seg selv sammen med palestinske fanger på Facebook, sier hun ikke skjønner hva hun har gjort galt. Hun nekter for at det var en politisk handling.

Det vekket sterke reaksjoner da soldaten la ut bilder av seg selv på sin Facebook-side. På bildene poserer hun foran flere palestinske fanger som sitter bundet med bind for øynene.

- Det er ingen voldshandlinger, og det var ikke et forsøk på å ydmyke noen, sier hun til israelsk militærradio.

Hun understreker også at hun ikke hadde noen politiske hensikter med å legge ut bildene, men at hun gjorde det fordi hun var «opprømt» og ønsket å ha minner om det hun opplevde da hun tjenestegjorde i hæren.

- Det var ikke ment på noen politisk måte, det handlet om hva slags erfaringer jeg hadde i hæren. Det er det hele, forklarer hun.

Kvinnen, som ikke lenger tjenestegjør som soldat, la ut bildene på Facebook med teksten «Hæren, den beste tiden i livet mitt».

Israelske menneskerettsaktivister reagerer skarpt på bildene, og også den israelske hæren tar avstand fra handlingen og kaller den skamfull. Den palestinske selvstyremyndigheten sier bildene viser «mentaliteten til okkupasjonsmakten, å være stolt over å ydmyke palestinere».

(NTB)