- Hæren er med folket, men Kadhafi har egne grupper

En katastrofe pågår foran øynene våre, forteller libysk advokat til Dagbladet.

FOLKET TAR KONTROLLEN: Demonstrantener i Libya tok i går og i dag kontroll over den østlige delen av landet, ifølge Dagbladets og andres kilder. Nå skal kampene pågå i hovedstaden Tripoli. Bildet er fra Benghazi, der mange meldinger om at soldater fra den libyske hæren kom fra. Foto: Ap/Scanpix
FOLKET TAR KONTROLLEN: Demonstrantener i Libya tok i går og i dag kontroll over den østlige delen av landet, ifølge Dagbladets og andres kilder. Nå skal kampene pågå i hovedstaden Tripoli. Bildet er fra Benghazi, der mange meldinger om at soldater fra den libyske hæren kom fra. Foto: Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden opptøyene i Libya startet for fullt den 17. februar, har aktivister på Facebook og Twitter sendt ut meldinger kontinuerlig. Via disse gruppene har Dagbladet kommet i kontakt med en advokat fra Derna i Libya på telefon. Mannen er svært opprørt:

- Vi er i en veldig vanskelig situasjon her nå. Det som skjer er uventet og inhumant. En katastrofe pågår foran øynene våre, og vi ønsker å få dette fortalt ut til dere ute i verden, sier advokaten Dagbladet velger å sitere anonymt på grunn av den svært uoversiktlige situasjonen i Libya.

Kontroll i øst Ifølge advokaten, har nå demonstrantene kontroll over den østlige delen av Libya. Kampen pågår nå i hovedstaden Tripoli, og vestover i landet.

Al Jazeera twitrer også nå det samme: «Ahmad Jibreel, #Libya diplomat, tells us he drove from Baida in the east 600km to the west, and the east is under civilian control».

- Det som skjer er ufattelig. Hundrevis av mennesker er døde. Hæren er nå med folket. Men systemet har sin egen gruppe, som hovedsaklig består av folk fra Afrika, sier advokaten.

Meldinger om at lederen gjennom de siste 41 årene i Libya, Muammar Kadhafi, har en egen afrikansk hær, er også beskrevet i en rekke medier den siste tida. Men på grunn av generalens jernhånd over hjemlandet Libya, er det svært vanskelig å få bekreftet - eller avkreftet - hva som skjer i landet med det grønne flagget nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer