I GÅR KVELD:  En demonstrant  kaster stein mot soldatene, som da holdt seg bak barrikadene på Tahrir-plassen. Like før soloppgang i morges rykket soldatene ut fra sperringene. I følge nyhetsbyrået AP ble reportere og andre på plassen fratatt kameraer. FOTO: Ahmad Hammad, AP/SCANPIX.
I GÅR KVELD: En demonstrant kaster stein mot soldatene, som da holdt seg bak barrikadene på Tahrir-plassen. Like før soloppgang i morges rykket soldatene ut fra sperringene. I følge nyhetsbyrået AP ble reportere og andre på plassen fratatt kameraer. FOTO: Ahmad Hammad, AP/SCANPIX.Vis mer

- Hæren leker katt og mus i Kairo

Angrep demonstranter før soloppgang. Opptøyer for tredje dagen på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærpoliti og demonstranter har støtt sammen på Tahrir-plassen i dag for tredje dagen på rad.

Ti personer er blitt drept de siste dagene, opplyser helseminister Fuad al-Nawawi. 441 er så langt meldt såret, og ifølge statlige medier er 200 av dem brakt til sykehus.

Før soloppgang Kort tid før soloppgang søndag rykket soldatene ut fra sperringer rundt Tahrir og slåss med demonstrantene, sier en aktivist.

Et øyenvitne hørte også våpenskudd og så demonstranter som løp fra stedet.

- Det er katt og mus. Hæren overfaller og trekker seg tilbake, sier Mostafa Fahmy, en demonstrant på plassen.

Hundrevis av egyptere var på Tahrir-plassen tidlig søndag morgen. Noen tente bål for å holde varmen i den kalde luften etter at sikkerhetspolitiet brente ned teltene deres dagen i forveien.

Historiske dokumenter i brann Lørdag var flere bygninger i brann, blant annet et verdifullt bibliotek. Historiske dokumenter skal ha blitt ødelagt i brannene.

Egypts statsminister Kamal al-Ganzouri fyrte opp under misnøyen da han beskyldte demonstrantene for å være motstandere av revolusjonen.

- Motrevolusjon - De som befinner seg på Tahrir-plassen, er ikke ungdommer av revolusjonen, sa Ganzouri på en pressekonferanse lørdag.

 I NATT:  Demonstranter like ved den militære barrikaden nær Tahrir-plassen. FOTO: KHALED DESOUKI, AFP/SCANPIX.
I NATT: Demonstranter like ved den militære barrikaden nær Tahrir-plassen. FOTO: KHALED DESOUKI, AFP/SCANPIX. Vis mer

- Dette er ikke en revolusjon, men en motrevolusjon, hevdet al-Ganzouri, som også var statsminister under avsatte Hosni Mubarak i 1996 til 1999.

Norge: - dypt urolige -Vi er dypt urolige for bruken av makt overfor demonstranter, sier statssekretær i UD, Torgeir Larsen. Larsen som er nyutnevnt statssekretær i Utenriksdepartementet, reiser søndag til Egypt for å ha politiske samtaler hele mandag. — Vi er urolige for meldingene som kommer inn og fordømmer maktbruken vi igjen ser. Dette er farlig for situasjonen, og det kommer jeg til å overbringe til aktørene jeg møter i Kairo, sier Larsen til NTB.

(NTB-Reuters).

 SÅRET:  En demonstrant truffet i hodet av stein på Tahrir-plassen i går kveld. FOTO:Asmaa Waguih, REUTERS/SCANPIX.
SÅRET: En demonstrant truffet i hodet av stein på Tahrir-plassen i går kveld. FOTO:Asmaa Waguih, REUTERS/SCANPIX. Vis mer