Hæren løser bensinkrisa

Militære tankbiler rullet gjennom gatene i britiske byer i natt, på vei til bensinstasjoner som var gått tomme for drivstoff. Britene pustet ut, etter at oljeselskapene trakk tilbake trusler om prisøkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et møte i Downing Street i London, der statsminister Tony Blair ikke la skjul på sine synspunkter, lovet ledere for oljebransjen at prisene ikke blir satt opp i denne omgang. Tidspunktet for å varsle prisøkning var helt galt, sa oljebossene.

Blair greide dermed å snu det som så ut som hans verste politiske nederlag i de tre årene han har sittet ved makten, til noe som lignet på en slags politisk seier. Men observatører i London sa at seieren var dyrekjøpt, og at statsministeren hadde fått atskillige politiske skrammer i kampens hete.

I Tyskland gjennomførte lastebilsjåfører torsdag nye demonstrasjoner, men sjåførene så ut til å ville holde sine løfter om at aksjonene skulle ha begrenset omfang. Den tyske regjering har nektet å gå med på krav om nedsatte avgifter på drivstoff.

I Danmark hadde langtransportørene truet med landsomfattende protestaksjoner fredag, hvis ikke regjeringen gikk med på krav om reduserte drivstoffavgifter. Skatteminister Ole Stavad lovet å se på kravet.

(NTB)

BILLIGERE DRIVSTOFF: Tyske bønder kjører sine traktorer i protesttog forbi et oljeraffinere ved Wilhelmshafen nordvest i landet, for å markere motstand mot de stigende drivstoffprisene.