Foto:  REUTERS/Punit Paranjpe/SCANPIX
Foto: REUTERS/Punit Paranjpe/SCANPIXVis mer

Hæren stormer luksushotell

100 vestlige gisler reddet fra brennende hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no) SISTE: 100 gisler er nå reddet fra en stor brann på Taj Mahal-hotellet i Mumbai, melder Sky News.

Brannen oppstod i forbindelse med sammenstøtene mellom gisseltakerne og sikkerhetsvakter på hotellet, og det ble tidligere meldt om flere eksplosjoner i de øvre etasjene av det ærverdige bygget.

Indiske hærsoldater har også stormet Hotell Oberoi i Mumbai, på jakt etter terrorister og for å løslate gislene de har tatt.

- 900 til sykehus
Etter det koordinerte terrorangrepet som rammet i 18-tida ble det først meldt at terroristene hadde tatt 40 vestlige gisler. Det er imidlertid kommet motstridende meldinger om hvor gislene ble holdt. En del av gislene ble holdt på Taj Mahal, mens det er uklart om det har skjedd gisseltaking på Oberoi eller Trident Hotell.

Situasjonen i Mumbai er fortsatt uoversiktelig og det er foreløpig ikke kommet bekreftede tall på drepte og skadde. Ifølge P.D Ghadge, politimann ved operasjonssentralen i Mumbai, er så mange som 80 drept og 250 skadd.

Times of India opererer også med 80 drepte, men sier at så mange som 900 er brakt til sykehus. Nyhetsbyrået AP sier 78 så langt er bekreftet døde.

Det var i 18.00-tida i kveld at væpnede menn angrep luksushoteller, turistattraksjoner og trafikknutepunkt i Indias finanshovedstad Mumbai.

- Ville ramme vestlige
Terroristene angrep med automatvåpen og granater mot Leopold Cafe, Ville Parte, Oberoi Hotell, Taj Mahal Hotell, Chhatrapati Shivaji Terminus togstasjon, innenriksflyplassen Santa Cruz og sykehus.

Alt tyder på at terroristene med sine nøye utvalgte mål var ute etter å ramme vestlige. Øyenvitner forteller også at de væpnede mennene skal ha spurt direkte etter briter og amerikanere da de angrep.

Tungt bevæpnede menn har også angrepet politiets hovedkvarter sør i Mumbai, i samme området som flertallet av angrepene fant sted.

- Vi blir beskutt, de skyter i gatene, sier poltikonstabel A. Shetti til AP over telefon fra politiets hovedkvarter.

Flere timer etter angrepet sier det lokale politiet at det fortsatt kjemper mot terroristene i gatene.

Islamsk gruppe tar ansvaret
- Terroristene bruker automatvåpen og noen steder bruker de granater, vi kjemper fortsatt og forsøker å få overmannne dem, sier politisjef A.N Roy.

En gruppe som går under navnet Deccans mujahedin har tatt på seg ansvaret for onsdagens terrorangrep i den indiske byen Mumbai, melder Press Trust of India.

Gruppen har sendt e-post til flere nyhetsorganisasjoner der den hevder at den står bak angrepene. Gruppen er lite kjent fra før.

Dagbladet.no kommer med mer...

I FLAMMER: Flammene stod ut av Taj Mahal-hotellet i Mumbai. Foto: REUTERS/Arko Datta /SCANPIX
I FLAMMER: Flammene stod ut av Taj Mahal-hotellet i Mumbai. Foto: REUTERS/Arko Datta /SCANPIX Vis mer