OPPRØR: Demonstranter i klinsj med politiet i Bangkok mandag denne uka. De siste dagene har de okkupert flere departementer i Thailands hovedstad. Foto: AP Photo/Wason Wanichakorn.
OPPRØR: Demonstranter i klinsj med politiet i Bangkok mandag denne uka. De siste dagene har de okkupert flere departementer i Thailands hovedstad. Foto: AP Photo/Wason Wanichakorn.Vis mer

Hærens hovedkvarter stormet

Over 1000 demonstranter har stormet hærens hovedkvarter i Thailands hovedstad Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1000 demonstranter har stormet hærens hovedkvarter i Thailands hovedstad Bangkok. Også statsministerens partihovedkvarter er omringet. Dermed tilspisses situasjonen i den thailandske hovedstaden, selv om regjeringssiden fortsetter å si at den ikke vil la seg provosere til maktbruk.

Demonstrantene har kommet seg inn på området til hærens hovedkvarter, opplyser øyenvitner ifølge nyhetsbyrået Reuters.

— Vi vil vite hvilken side hæren står på, ropte en av demonstrantene som deltok i fredagens aksjon. Noen hundre demonstranter, ifølge nyhetsbyrået DPA cirka 300, samlet seg samtidig utenfor regjeringspartiets hovedkvarter.

Store demonstrasjoner har rystet Thailand de siste dagene, og demonstranter har okkupert en rekke departementer i hovedstaden samt rådhus i andre byer i landet. Demonstrantene krever at statsminister Yingluck Shinawatra og hennes regjering må gå av. Fagforeningen til de ansatte i det thailandske flyselskapet Thai Airways International truer med å sette flyene på bakken dersom demonstranter blir skadd i sammenstøt med regjeringens politi eller militære.

— Hvis regjeringen bruker makt, vil vi øke presset ved å hindre at flyhjulene går, sa fagforeningens leder Damrong Waikanee torsdag. Flyselskapet flyr blant annet mellom Bangkok og Oslo. (NTB).