Hærmenn hilste kongeparet

Hærmenn fra «Spelet om Heilag Olav» mottok kongeparet på Stiklestad lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flott sommervær la Kongeskipet til havn i Verdal i dag morges, og kort tid etterpå ble Kong Harald og dronning Sonja hilst velkommen av over 4.000 feststemte mennesker på Spelamfiet.

Kongeparet var i strålende humør, og vinket til de forventningsfulle frammøtte, skriver Trønder-Avisa. Skuespiller Hildegunn Eggen leste «Tord Foleson» av Per Sivle før Olsokkoret og Olsokorkesteret sang og spilte «Soga» av Paul Okkenhaug.

Kong Harald understreket i sin tale Stiklestads betydning for Norge, og for innføringen av kristendommen. Han omtalte Olav den hellige som en av Europas viktigste helgener.

– Det er en glede og oppleve den entusiasme og dugnadsånd her på Stiklestad. Og at vi atter en gang skal få oppleve Spelet om heilag Olav senere i dag, sa han.

(ANB)

VÆR HILSET: En espalier av hærmenn sto klar i stram givakt på vei inn mot kongeparets sitteplasser. Her fra høyre kong Harald, dronning Sonja og dir.SNK Turid Hofstad på vei opp til folkemøtet. Foto: Scanpix
VÆR HILSET: En espalier av hærmenn sto klar i stram givakt på vei inn mot kongeparets sitteplasser. Her fra høyre kong Harald, dronning Sonja og dir.SNK Turid Hofstad på vei opp til folkemøtet. Foto: Scanpix Vis mer
PÅ BESØK: Kong Harald og dronning Sonja besøkte folkemøte i spel amfiet på Stiklestad i dag i forbindelse med nasjonsjubileet. Her hilser kong Harald og Kjell Minsås på representanter for de Værdalske befestninger med uniformer fra 1905 ved Kulturhuset på Stiklestad.