Hærverk mot ambassade

Tyrkias ambassade ble i natt utsatt for omfattende hærverk. Maskerte gjerningsmenn klarte å knuse 12 vinduer og tagge ned bygningen med politiske slagord før de stakk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 02 i natt hoppet fire personer iført finlandshetter over gjerdet til ambassaden i Halvdan Svartes gate på Oslos vestkant. Fremme ved bygningen gikk de løs på vinduene med hammer, samt sprayet forsiden av fasaden ned med slagord som «Fritt Kurdistan» og «Tyrkia = fasciststat». I tillegg kastet de fire malingbokser mot ambassaden. Resultatet var en nedsprayet framside og 12 ødelagte vinduer.

Det var forbipasserende vitner som oppdaget de fire. Politiet ble varslet, men da de ankom hadde gjerningsmennene stukket av.

- Slagordene tyder på at det er personer med tilknytning til det kurdiske miljøet som står bak, sier vaktleder Johan Gundersen ved Kriminalvakta til Dagbladet.no. Gundersen sier politiet har tatt beslag i spraybokser, en hammer og et banner som ble funnet inne på ambassadens eiendom.

I dag morges tikket det inn en faksmelding til Dagbladet fra en gruppe som kaller seg "Aksjon Riv Fengslene". I pressemeldingen heter det at nattens aksjon var en protest mot tyrkiske myndigheters storming av tyrkiske fengsler før jul.

Tyrkisk politi gikk i begynnelsen av denne måneden brutalt til verks for å stanse en pågående sultestreik blant fangene. Sultestreiken var igjen en protest mot påstått tortur og daglige overgrep fra politiets side.