Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hærverk mot Statoil-stasjoner

Aksjonister skar over slangene på pumpene og malte slagord på sju Statoil-stasjoner på Romerike natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet fem ungdommer som de mener står bak ødeleggelsene.

- Det er gjort hærverk for store summer, sier vaktsjef Jan-Erik Fossneset ved Romerike politidistrikt. Aksjonistene malte slagord som «Nigerias blod på Statoils hender» på vinduer og vegger på stasjonene.

Stasjonene som ble utsatt for hærverket ligger på Skedsmokorset, Fetsund, Lillestrøm, Årnes, Auli, Kløfta og Sørum. De fem ungdommene ble pågrepet på statoilstasjonen på Sørum ved 04.00-tiden. I bilen deres fant politiet pistolene som var skåret av bensinpumpene, maling og noe som kan være griseblod. Ungdommene nekter å forklare seg for politiet.

I tillegg har politiet også en video fra en av stasjonene.

- Videoen viser ungdommer som gjør hærverk på stasjonen på Skedsmokorset. På opptaket er det også bilder av to personer med profesjonelt fotoutstyr. Disse er foreløpig ikke pågrepet. Vi har grunn til å tro at de kan være pressefotografer. Får vi tak i dem risikerer de å bli siktet for medvirkning til grovt skadeverk, sier Fossneset.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media