GIGANTHOPP: Samtidig som vannmagasinene nærmest renner over som følge av det våte året, varsler Hafslund gigantisk prishopp.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
GIGANTHOPP: Samtidig som vannmagasinene nærmest renner over som følge av det våte året, varsler Hafslund gigantisk prishopp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.Vis mer

Hafslund varsler gigantisk prishopp

Samtidig som vannmagasinene nærmest renner over som følge av det våte året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går sendte Hafslund ut en e-post til sine kunder, med beskjed om at den variable strømprisen skal opp. Nåværende pris er 33,80 øre/kWh. Fra den 17. november øker den til 45,90/kWh. Det er et prishopp på formidable 35,8 prosent, skriver VG.

- En viktig årsak til prisøkningen er at det svenske kjernemarkedet er ute. I tillegg er det kaldere og tørrere værvarsler fremover, sier administrerende direktør Frode Otnes i Hafslund Strøm, som sier at om ikke vannmagasinene hadde vært så fulle ville prisene trolig vært enda høyere.

Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund er sjokkert.

- Hafslund opptrer som Norges strømprisversting. I stedet for å sette opp prisen, burde den vært satt ned, sier han.

Prisstigningen kommer på tross av at Norges Vassdrags- og energidirektorat ved siste måling, i uke 43, viste at fyllingsgraden i norske vannmagasiner var 86,9 prosent. På samme tidspunkt i fjor var fyllingsgraden 68,7 prosent.

(NTB)