Haga avventer RVs støtte

Om RV kommer på vippen sier ikke Sp umiddelbart ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): ÅSLAUG! ÅSLAUG! ÅSLAUG! ÅSLAUG!

Til taktfast trampeklapp og høylytte rop fra medspillerne på Senterpartiets valgvake var Åslaug Haga fullstendig klar over at hun kan bli partileder uten stortingsplass.

- Jeg vet godt at mandatet mitt henger i en tynn tråd, men jeg er optimist og venter på sluttresultatet. Så tar jeg der derfra, sier Åslaug Haga.

RV kan avgjøre

Rød Valgallianse kan få to mandater på tinget og sikre rød-grønt flertall.

Jens Stoltenberg har allerede signalisert at han godt kan forhandle med RV, slik at de rød-grønne sikrer seg regjeringsmakt og flertall på Stortinget. Men hos Senterpartiet er man ikke så direkte i en aksept av ytterste venstre fløy.

Sp-leder Åslaug Haga sier til Dagbladet.no at partiet hennes må ta en prat sammen på kammerset om det skulle bli slik at RV avgjøre partiets regjeringsskjebne.

Deretter må Sp snakke med de andre samarbeidspartnerne for å høre hva de mener om RV.

JUBLET: Åslaug Haga fikk en varm velkomst da hun ankom partiets valgvake i Ingeniørenes Hus i Oslo i kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
JUBLET: Åslaug Haga fikk en varm velkomst da hun ankom partiets valgvake i Ingeniørenes Hus i Oslo i kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Fremgang

Uansett så gleder Haga seg over fremgangen, selv om det er vanskelig å spå hvor Sp havner til slutt. Foreløpig er det distriktskommuner som er talt opp, og partiet har en bedre prognose enn valgdagsmålingene.

Sist Sp gjorde et brakvalg var under Anne Enger Lahnsteins tid, da EU-saken sto på dagsorden. Det har den ikke gjort i denne valgkampen, selv om de borgerlige har hakket på Haga og hennes EU-standpunkt som er på kollisjonskurs med Stoltenberg sitt EU-syn.

Selv om Haga ikke får stortingsplass, vil hun fortsette i politikken.

- Utvilsomt. Dette er så moro, sier Haga.