Haga driter i eget rede

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

”Rein og fornybar energi er satsingsområde nr 1 for Senterpartiet” Slik begynte Åslaug Haga landstyremøtet i Bergen 19 oktober. Noen få dager tidligere argumenterte energiministeren for at vestlandets naturperler, verna av UNESCO, må vike for to høyspentlinjer som skal forsyne olje og gass industrien i Nordsjøen med mer kraft. Elektrifisering av denne sektoren er som er som å pisse i motvind. Petroleum er ikke framtida, og er heller ikke rein og fornybar.

En statsråd fra senterpartiet går altså inn for å rasere naturarven til noen av sine kjernevelgere. Dette gjør hun for å styrke utvinningen av en energi som er i ferd med å skape en situasjon vi ikke har kontroll over. Forsiktige forskere mener at vi må kutte utslippene med opptil 85% før 2050 for å ha en mulighet til å begrense skadene. I lys av dette blir Hagas kraftlinje-kamp komplett uforståelig.

Senterpartiets Miljøprogram (05-09) har fått tittelen ” Du skal behandle jorden som om du skulle leve evig”. Føler du nå at du nå følger opp dette programmet Haga? Di fleste levende vesen vet at man ikke skal gjøre fra seg i eget rede. Energiministeren burde i det minste ha anstendighet til å legge det i rør.