- Haga, du skader og krisemaksimerer

Senterpartiet skader samarbeidet mellom de rødgrønne med sin krisemaksimering og trusler om regjeringskrise. Det sier Ap-representant og finanspolitiker Rolf Terje Klungland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Sp ødelegger samarbeidsklimaet mellom regjeringspartiene i Stortinget når de til stadighet rasler med sablene og truer til seg resultater. Alle tre partiene ønsker best mulig resultat, men dette er et prosjekt for alle tre, det er ikke et Sp-prosjekt, sier Klungland til Dagbladet.

Klungland setter ord på en stadig voksende irritasjon i Ap over regjeringspartner Sp.

De siste dagene har media formidlet et bilde av tøffe dragkamper i regjeringen om landbruksoppgjøret, kommuneproposisjonen og revidert nasjonalbudsjett. Sp-leder Åslaug Haga sa etter gruppemøte onsdag at situasjonen er svært krevende for partiet fordi viktige saker for Sp-velgere, som landbruk og kommuneøkonomi, står på spill.

Seint i går kveld ble de tre regjeringspartiene enige om hvor mye penger de skal tilby bøndene i årets landbruksoppgjør. De tre partiene ble også enige om kommuneøkonomien, ifølge NRK. Enigheten omfatter også revidert nasjonalbudsjett.

Frustrert over Sp

En ringerunde blant fylkeslederne i Arbeiderpartiet bekrefter frustrasjonen og misnøyen med Sp. Flere mener partiet oppfører seg ufint overfor sine regjeringspartnere Ap og SV. Ingen mener likevel at samarbeidsproblemene er så store at Ap bør vurdere å droppe Sp som regjeringspartner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer