Haga ga infosjef en million

Ville selv slutte i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråd Åslaug Haga (Sp) ga kommunikasjonssjef Geir Løndal en sluttpakke på en million kroner da han ønsket å slutte.

Løndal sluttet som kommunikasjonssjef i Kommunaldepartementet 31. mars 2007 på grunn av samarbeidsproblemer etter en omstillingsprosess, skriver VG. Løndal ønsket selv å fratre, men ble likevel belønnet med en raus sluttpakke.

Åslaug Haga som da var kommunalminister, sier til avisen at det var departementsråden som håndterte avtalen, men at hun ble informert før den ble undertegnet.

- Dette var en meget krevende personalsak, og jeg la til grunn de vurderingene som var gjort, og som jeg var kjent med da den endelige avtalen ble inngått, sier Haga.

Frps Carl I. Hagen i kontrollkomiteen på Stortinget, reagerer på avtalen.

- Det var nytt for meg at statens personalpolitikk innebærer at man gir sluttpakker til folk som selv sier de har lyst til å slutte, sier Hagen. Den tidligere Frp-formannen kaller avtalen rundhåndet og sier han vil sørge for at flere detaljer om avtalen kommer fram.

Også SVs Rolf Reikvam, som er medlem i kommunal- og forvaltningskomiteen, synes avtalen er uheldig.

- Her har departementet kjøpt seg ut av et problem, på samme måte som vi ofte ser i det private næringsliv. Prinsippet med å kjøpe seg ut med millionbeløp skal vi ikke ha i det offentlige. Når det blir snakk om millionbeløp, synes jeg det er uakseptabelt, sier Reikvam.

(©NTB)

I HARDT VÆR: Åslaug Haga er igjen i søkelyset etter å ha innvilget sluttpakke til en departementsansatt som selv ville slutte i jobben.