Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haga husker fortsatt dårlig

Husker fortsatt ikke hvem som foreslo Eli Arnstad som konsulent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) har mått tåle hard kritikk etter at hun inngikk en gullkantede kontrakt med sin egen partifelle Eli Arnstad.

Tre uker etter Eli Arnstad gikk av som administrerende direktør i Enova i Tronheim på grunn av påstander om mobbing, ble hun konsulent i Olje- og energidepartementet.

Les også: «Jobber én dag i uka, får 450 000 kroner»

Nå har Haga sendt svar på kontroll- og konstitusjonskomiteens spørsmål vedrørende konsulentavtalen. Og fortsatt husker hun ikke hvem som anbefalte Arnstad til jobben. 

- Jeg har tidligere svart at det ikke er mulig å fastslå hvem som først tenkte tanken om å bruke Arnstads kompetanse. Det man har klarlagt ved en nærmere gjennomgang av hendelsesforløpet er at jeg i et møte om internbudsjettet stilte et åpent spørsmål om Arnstads kompetanse kunne være relevant for departementets behov. Dette er uproblematisk fordi jeg ikke er inhabil i forhold til Eli Arnstad og for øvrig ikke hadde noe å gjøre med verken vurderingen av Arnstads kompetanse eller inngåelse av kontrakten, skriver Haga i brevet.  

Les hele brevet her!

Videre stadfester Haga at ikke forskriftene ble fulgt da Arnstad ble ansatt.

- I forbindelse med kontraktinngåelsen med Arnstad er ikke forskrift om offentlig anskaffelser fulgt på alle punkt. Disse mangler er nå rettet opp. Det er også mangler ved andre kontraktsinngåelser. Disse blir rettet opp og interne rutiner gjennomgås, skriver statsråd Haga, som viser til at alle departementets 41 løpende konsulentkontrakter skal gjennomgås av ekstern juridisk kompetanse.

IKKE INHABIL: Statsråd Haga skriver i brevet at det ikke hersker noen tvil om hennes habilitet i forhold til Eli Arnstad. Foto: SCANPIX
IKKE INHABIL: Statsråd Haga skriver i brevet at det ikke hersker noen tvil om hennes habilitet i forhold til Eli Arnstad. Foto: SCANPIX Vis mer

Statsråd Haga skriver videre i brevet at det ikke hersker noen tvil om hennes habilitet i forhold til Eli Arnstad.

image: Haga husker fortsatt dårlig
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media