Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haga tettere på

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Åslaug Haga vil ha fire faste eiermøter i året med StatoilHydro, og flere ganger dersom spesielle situasjoner tilsier det, sier hun til Dagens Næringsliv. Hennes begrunnelse er at dette er naturlig fordi StatoilHydro er et svært stort selskap som dominerer på sokkelen. Hun ønsker å være tettere på selskapet og mener det er viktig med tett kontroll. Ved en tilfeldighet som ser ut som en tanke, gikk jusprofessor Hans Petter Graver samtidig ut og oppfordret regjeringen til å stille strengere etiske krav til statlige og halvstatlige bedrifter. Graver ledet utvalget som foreslo etiske retningslinjer for oljefondet.

Som StatoilHydros hovedeier har regjeringen stort behov for å ha god oversikt over hva selskapet driver med. Det er ikke vanskelig å forstå. Problemene på Snøhvit, presset for å få åpnet nye kystnære områder nordpå for leteboring, olje-sand-prosjektet i Canada og aktiviteter i flere såkalte røverstater er eksempler på krevende prosjekter selskapet jobber med. Men Hagas ønske om tettere kontroll medfører også større politisk nærhet til, og ansvar for, beslutningene. Så hun bør nok ta et møte med Graver også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media