Haga: Var nær regjeringskrise i mai

Men Senterpartiet fikk nok til bøndene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet var nær ved å bryte ut av den rødgrønne regjeringen i mai, sier Sp-leder og olje- og energiminister Åslaug Haga.

- De første ukene av mai var de mest krevende for Senterpartiet i regjering. Men vi kom i mål i jordbruksoppgjøret og kommuneoppgjøret og fikk på plass småkraftbeskatning og et nytt inntektssystem for kommunene, sier Haga.

På en pressekonferanse torsdag der Sp-ledelsen oppsummerte den politiske vårsesjonen, ga Haga uttrykk for at regjeringen holdt på hengende håret.

- Vi var der at vi en søndag kveld satte ned tallstørrelser på gule post-it-lapper og fant hvor grensen gikk for hva vi kunne tåle i jordbruksoppgjøret. Vi klarte å forhandle oss over den grensa, sa Haga.

Statens tilbud i jordbruksforhandlingene ble anbefalt av Bondelaget og Småbrukarlaget og fikk klart flertall i uravstemningen blant norske bønder.

- Det var en kjærkommen tillitserklæring for regjeringen og Senterpartiet, sier nestleder og parlamentarisk leder Lars Peder Brekk.

(NTB)

NESTEN SPREKK: På ettårsdagen for samarbeidsregjeringen møttes lederne for de tre partiene, f.v. kommunalminister Åslaug Haga (Sp), statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) pressen på Soria Moria. I mai 2008 var det nesten over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
NESTEN SPREKK: På ettårsdagen for samarbeidsregjeringen møttes lederne for de tre partiene, f.v. kommunalminister Åslaug Haga (Sp), statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) pressen på Soria Moria. I mai 2008 var det nesten over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer