Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagamannen erkjente fire voldtekter

Svensk familiefar i retten i dag. Nekter for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot Niklas Lindgren startet i dag. Halv elleve erkjente han skyld for fire voldtekter og ett voldteksforsøk.

Han nekter skyld for det siste voldtektsforsøket han er tiltalt for og han nekter skyld for de to drapsforsøkene i tiltalen.

Ingen av Lindgrens pårørende møtte fram i rettssalen som er sterkt bevoktet av politi. Det meste av forhandlingene vil foregå bak lukkede dører fordi både ofre og vitner skal forklare seg i detalj om seksuelle overfall.

Ett av Lindgrens ofre møter i retten i dag etter lunsj. Da vil hun stå ansikt til ansikt med mannen som har innrømmet å ha voldtatt henne i mai 1999.

Tilstått fem overfall

Helt siden 1998 har kvinner i den svenske byen Umeå levd i frykt for serievoldteksmannen, kjent som Hagamannen.

Etter flere tips fra publikum nøstet politiet seg til slutt fram til Lindgren. I mars i år var han inne til avhør og politiet tok DNA-test av 33-åringen. Den bekreftet at han var den fryktede Hagamannen.

Lindgren er nå tiltalt for seks overfall fra mai 1999 til desember 2005; to drapsforsøk og grov voldtekt, to voldtekter og to voldteksforsøk. Han erkjenner fem av overfallene.

Etterforskningen og avhørene av Lindgren har brakt fram grusomme detaljer. To av voldtektene han er tiltalt for er så grove at han er siktet for drapsforsøk på de to kvinnene. Lindgren nekter imidlertid for dette, og sier hensikten hans var å voldta kvinnene, ikke drepe dem.

Overfalt etter fester

Lindgren er samboer og far til to barn. Omgivelsene er i sjokk etter at den rolige mannen ble avslørt som voldtektsmann.

Han har selv sagt i avhør at han ikke skjønner hvilke sperrer som forsvinner og at han er redd for seg selv og sjokkert over hvor brutal han har vært mot kvinnen.

De rettspsykiatriske ekspertene mener alkoholisme er en del av årsaken. Alle overfallene skjedde etter at Lindgren hadde festet og drukket store mengder alkohol.

Men de psykiatriske undersøkelsene har konkludert med at han er strafferettslig tilregnlig og han vil trolig bli idømt en svært lang fengselstraff.

ALVORLIG TILTALE: Niklas Lindgren er tiltalt for seks overfall, blant dem to drapsforsøk.
I RETTEN I DAG: Forsvareren til Niklas Lindgren, Leif Silbersky og aktor Annika Öster.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media