Hagen: - Beste noensinne

Carl I. Hagens tomler vender igjen opp i seiersgestus. Ved avslutningen av Fremskrittspartiets landsmøte konkluderte han: Det beste landsmøtet noensinne!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holdningen, tonen og samholdet som er demonstrert gjennom det tre dager lange landsmøtet er grunnlaget for Hagens mening.

Med semitrailer i miniformat rullende over scenen som forsmak på en diger Frp-valgkampen langs veiene, med Kampen Janitsjar og innleid humør-reperatør fikk Frps delegater en siste vitamininnsprøytning til å gå ut i det som vil bli en krevende valgkamp.

- Modent og voksent

- Landsmøtet har vist at vi er et modent og voksent parti, klar til å påta seg nytt ansvar. Landsmøtet vil se fremover, ikke bakover. Nå er vi klare til å gjenreise kjerringa, sa Hagen ved avslutningen av møtet.

Formannstrioen er i alle fall mer voksen og moden, 70-årige John Alvheim ble valgt som annen nestformann og erstatter dermed Terje Søviknes som er i 30-årene, som måtte trekke seg fra vervet tidligere i år. Siv Jensen ble gjenvalgt som første nestleder.

Vil vurdere sin stilling

Hagen gjentok flere ganger gjennom landsmøtet at han vil vurdere sin stilling som partiformann når valgresultatet foreligger. Han vil innen landsmøtet neste år si om han tar gjenvalg. Mens Alvheim gjorde det klart at han ikke tenker i slike baner som eventuelt å overta formannsjobben, var Siv Jensen mer uklar:

- Formannen er tilbake i godt, gammelt slag. For meg er det viktig å ta ett skritt av gangen og vokse i det vervet jeg har nå. Om det blir aktuelt å vurdere formannsstillingen må det være partiets organer som drøfter kandidater og det må være opp til de kandidatene som ses som aktuelle å tenke gjennom om de ønsker å stille til valg. Av presseomtale fra landsmøtet forstår jeg at jeg ennå ikke har et slikt format, sier Jensen.

Hagen frykter ikke Frp-utbryterne i Det Liberale Folkepartiet og tror ikke det vil ha noen betydning for Frps valgkamp og valgresultat.

(NTB)

KLAPP-KLAPP: Nestformann Siv Jensen og partisjef Carl I. Hagen er strålende fornøyd over landsmøtet i Oslo i helgen. Foto: SCANPIX