Hagen: - Konflikten er over

Frp-formann Carl I. Hagen rådet Vest-Agder Fremskrittsparti til å se fremover og glemme konflikten da han talte til sine medlemmer i Kristiansand mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dere trenger ikke ta side i konflikten. Den er over. Se heller fremover, sa Hagen til et hundretall fremmøtte samt et stort medieoppbud.

Hagen kom med flere harde utfall mot brødrene Danielsen, men rammet også Fridtjof Frank Gundersen da han omtalte skandalene som har ridd partiet den siste tiden. Vidar Kleppe fikk derimot en tillitserklæring.

Mot kameraderi

Hagen sa han aksepterer at medlemmer som ekskluderes eller suspenderes «blir sure og gretne», men ikke at de går til rettssak.

-Vi har kjempet ganske innbitt i mange år mot fremvekst av en kultur hvor vennskap og kameraderier går foran det å få de dyktigste menneskene i de viktigste posisjonene, særlig når det også gjelder godt betalte verv, sa Hagen.

Han fikk flere kritiske spørsmål fra salen i forbindelse med framgangsmåten i den siste tids konflikter, men kom stadig tilbake til at spillereglene i partiet må følges.

- Ikke innblanding

- Tidligere hadde vi ikke mandat til å gripe inn, men forrige landsmøte stadfestet at sentralstyret har plikt til å gripe inn når det vokser fram konflikter som kan bli skadelig for partiet. Det er dette som ligger bak vår inngripen i konflikten i Oslo, og ikke forsøk på innblanding i et fylkespartis nominasjonsprosess, sa Hagen.

Han understreket også at nestformennene Terje Søviknes og Siv Jensen måtte stå på plassene bak Hagen, for å gi dem skolering fra Stortinget i tilfelle Hagen går av i 2005.

- Å påstå at dette er innblanding er bare sprøyt, sa Hagen. Han la til at det i tillegg nå være åpenbart for de aller fleste at Jensen var langt bedre kvalifisert enn Dag Danielsen.

- Sentralistisk

Etter inneledningen fikk Hagen både ris og ros for handlemåten. Vidar Kleppe og Åse Schmidt forholdt seg i ro. Sekretær Arne Tumyr i fylkets nominasjonskomité kritiserte det han kalte den sentralistiske og hardhendte behandlingen av Danielsen og de andre.

Hagen svarte at hvis det ikke hadde vært tvingende nødvendig, så hadde ikke partiet gjort det slik. Selv om de suspenderte var demokratisk valgte i Oslo, så er fylkespartiene underordnet Frp på landsbasis.

- Vi er ikke 19 ulike Frp-partier. Vi aksepterer ikke at ett fylke går en annen vei, sa Hagen.

(NTB-Ole Dag Kvamme)

<B>KLEPPE KLAPPET: Vidar Kleppe i forgrunnen applauderer for partikollega Carl I. Hagen under Frp-møtet i Kristiansand. Frp-lederen var invitert av Vest-Agder Fremskrittsparti i Kristiansand for å holde foredrag om den politiske situasjonen i landet, og om den interne situasjonen i Fremskrittspartiet.