Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen: - La syke og eldre bo på hotell

Men hotellbransjen selv steiler.

NYE IDEER: Carl I Hagen stiller som ordfører i Norge og kommer med nye ideer før valget. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NYE IDEER: Carl I Hagen stiller som ordfører i Norge og kommer med nye ideer før valget. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De har alt som trengs. De har folk til å rydde og vaske rommene, vaske klær og lage mat. Hotellene gjør alt et sykehjem gjør, bortsett fra at de ikke har sykepersonell, sier Hagen.

Uttalelsen kom ifølge avisa Nordlys under en tale om senioromsorgen ved Heracleum bo- og eldresenter i Tromsø tirsdag. Hagen talte til beboerne og andre møtegjester om alt fra pensjonsordningen og aktive eldre til privatisering av helse- og omsorgstjenesten.

Hagen sier at eldreomsorgen bør kunne organiseres som en hotellkjede, med mange valgmuligheter for brukerne. Han peker på at norske hoteller jevnt over har dårlig belegg på rommene, og at sykehjemsplasser vil kunne fylle dette.

- Belegget hos hotellene er lavt stort sett hele året, bortsett fra i sesongen, som nå her i Tromsø, og ved spesielle anledninger. Hvorfor ikke bruke en etasje, rive noen vegger og lage et felles spiseområde? spør Hagen.

Den noe originale ideen får ikke umiddelbar gehør fra hotellbransjen selv.

- Å drive hotell samtidig med å drive sykehjem er ikke gjennomførbart. Det er mulig det kunne fungert i fremtiden, men jeg ser ikke for meg at det skjer umiddelbart, sier salgs- og markedssjef Bjørn Nilsen ved Rica Ishavshotell i Tromsø.

(NTB)