Hagen: - Vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale

Etterpå kjempet han i Stortinget for at Se og Hør skulle få momslette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Da tidligere partileder Carl I. Hagen åpnet dørene hjemme i Bestumveien, ett av hovedstadens desidert mest attraktive nabolag, stilte han selvsagt ikke gratis opp (...)

Hagen tok seg skikkelig betalt. Han fikk 100 000 kroner i honorar», skriver tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs i det som må være en av tidenes mest forhåndsomtalte bøker «En helt vanlig dag på jobben».

- Ingen kommentar

Bakgrunnen for honoraret var «hjemme hos»-reportasjen der den tidligere Frp-formannen og kona Eli åpnet sitt hjem for Se og Hør og en drøy million skuelystne Se og Hør-lesere.

Oppslaget stod på trykk høsten 2003, og kom mens Hagen var i ferd med å selge huset på Bestum. Påstandene om at Hagen skal ha mottatt 100 000 kroner for «hjemme hos»-reportasjen dukket først opp med NA24 i august i fjor.

På spørsmål om det stemmer at han mottok dette beløpet, verken bekrefter eller benekter Carl I. Hagen påstanden:

- Jeg har ingen ytterligere kommentar til påstanden enn det jeg har kommet med tidligere. Han (Melnæs red.anm.) har brutt alle moralske plikter når det gjelder taushetsplikt overfor sin tidligere arbeidsgiver, sier Hagen når Dagbladet.no ringer.

- Mener du dette bør få etterspill for journalisten? spør Dagbladet.no uten å få svar, fordi Hagen legger på røret.

Hagen: - Vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale

- Vi fikk et honorar

Da påstanden om pengene Hagen skal ha motatt først kom frem i søkelyset, valgte Hagen å komme med en redegjørelse på Fremskrittspartiets hjemmesider.

Der står det følgende:

«Carl I. Hagen har derfor valgt å bekrefte at han mottok honorar fra Se og Hør.

- Jeg velger derfor å bekrefte at jeg som andre politikere som en tid var faste spaltister i Se og Hør, mottok honorar for disse. Se og Hør hadde også i mange år vært sterkt interessert i en \'hjemme-hos-reportasje\' hos oss på Bestum i Oslo, som vi alltid avslo for å forsøke å verne litt av vårt liv mot innsikt og offentlighet.

- På det tidspunkt hvor vi hadde bestemt oss for å selge og kjøpe et annet sted å bo, mottok vi et godt tilbud fra Se og Hør om en slik reportasje som kunne virke positivt for våre salgsmuligheter, inkludert at vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale ulike grupper av \'kjendiser\' for slike reportasjer. Etter grundig overveielse valgte vi å takke ja til tilbudet, og det ble en meget god og hyggelig presentasjon av vår eiendom på Bestum.»

Dermed innrømmer Frp-politikeren at han mottok penger fra bladet, men ikke hvor mye. Hagen legger for ordens skyld til at han har betalt skatt av disse honorarene.

Honoraret fra Se og Hør ble aldri registrert i stortingsrepresentantenes økonomiske register.

Kjempet for Se og Hør i Stortinget

Det har vært stilt spørsmål ved koplingene mellom den tidligere Frp-formannen og Se og Hør tidligere.

Høsten 2003 stilte Hagen som nevnt opp i Se og Hør og skal angivelig ha mottatt 100 000 kroner i honorar. I 2004 gikk Fremskrittspartiet inn for lik moms på aviser og ukeblader. Satsen på seks prosent ville ha betydd økt avgiftsnivå for avisene, og en avgiftssenkning for ukebladene.

Frp argumenterte med at det ikke var så stor forskjell på Se og Hør og VG, og at de derfor ikke så noen grunn til ulik praksis.

Hagen kjempet også for at Se og Hørs journalister skulle bli en del av Stortingets presselosje.

Huset på Bestum, som Hagen viste frem i Se og Hør ble etter på solgt for 5,1 millioner kroner. Prisantydningen var på 4,95 millioner, ifølge opplysninger Aftenposten innhentet.

Ifølge eiendomsmegler Petter Andreas Poppe var reklamen Hagen fikk for boligsalget verdt over en kvart million kroner.

Fra Bestum flyttet Carl I. Hagen og Eli Hagen inn i den omstridte «vaktmesterboligen» på Nøtterøy - egentlig en næringseiendom Hagen kjøpte for 6,7 millioner kroner.