Hagen- show i såpe- opera

- Hagen er konge. Nei til opera. Bruk pengene til andre ting!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En noe brydd, men tydelig fornøyd Carl I. Hagen ble i går omringet av hylende ungdomsskoleelever med bønn om autograf og bilde.

Gårsdagens Hagen-hysteri er trolig bare en forsmak på hva vi kan vente oss fra sirkus Hagen når teppet i kveld går opp for tidenes operathriller i Stortinget.
For igjen har Frp-formannen tilranet seg både kontroll og regi i ukas to store saker i Stortinget: Frp-lederen sitter med nøkkelen til både operasaken og revidert nasjonalbudsjett.

Skytteltrafikk

I går gikk Carl I. Hagen i skytteltrafikk mellom sitt kontor og ventende TV-kameraer i Stortingets vandrehall.

Alle ville vite Hagens strategi foran dagens spennende operavotering i Stortinget. Og alle ville vite om han vil felle Bondevik-regjeringen dersom den satte hardt mot hardt i budsjett-innspurten.
Men Hagen røpet ingenting.

Omringet

Og mens Hagen beveget fra den ene TV-kanalen til den andre, dukket plutselig en vilter gjeng fra Ringshaug ungdomsskole utenfor Tønsberg opp.

De omringet Frp-formannen, og i løpet av sekunder ble han forvandlet fra en «skarve partileder» til en tiljublet filmstjerne.
Og Hagen skrev autografer villig vekk.

Vippeposisjon

Hagen har maktet det mange fryktet: å plassere seg selv i vippeposisjon også i rikspolitikken. Han gjør nå Stortinget til en arena for trekantdramatikk, på samme måte som Oslo rådhus var det etter kommunevalget i 1995. Der lever byråd fra Ap og Høyre vekselvis på Hagens nåde.

I Stortinget må Kjell Magne Bondevik ha Hagens velvilje for i det hele tatt å bli sittende, og hans stemmer for å få saldert sitt budsjett.
Bondeviks utfordrer, Thorbjørn Jagland, må på sin side ha minst ni av Frp's subsidiære stemmer for å få Bjørvika-opera. Og skulle han velte Bondevik-regjeringen, må Jagland i det minste ha en forståelse med Frp-formannen.