Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen advarer mot rasistiske ytringer

Carl I. Hagen advarer sine partifeller mot rasistiske sleivspark i valgkampen. - Vi må unngå slike sleivbemerkninger som en person kom med på Oslo Fremskrittspartis årsmøte, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bemerkningen han sikter til, er den om at bydeler i Oslo er blitt «multikulturelle rugekasser». Selv om taleren ble klubbet ned, var det flere deltakere på årsmøtet som applauderte det som ble sagt.

Hagen avviser at slike utsagn er noe generelt bilde på Frps innvandringspolitikk:

- Det var en enkeltbemerkning fra en enkeltperson på et årsmøte. Men nå er jakten på Frp i gang, og vi må ikke gi de andre mulighet til å framstille Frp som et halvrasistisk parti, sa han på partiets landsstyremøte i dag.

Ikke truffet

Partiets mest profilerte innvandringspolitikere sier seg enig med Hagen, og de føler seg ikke direkte truffet av hans grensedragning.

- Det er viktig at våre valgte medarbeidere uttrykker seg på en måte som ikke er egnet til å misforstås, sier stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm. Han synes Hagens utspill er positivt. Heller ikke stortingsrepresentant Vidar Kleppe føler seg truffet.

Oslo-formann Einar Lonstad, som ble valgt mot Carl I. Hagens vilje, sier det er helt naturlig at man får et lite signal. Han føler likevel at signalet ikke legger direkte bånd på partimedlemmene i valgkampen.

Være tydelig

- Vi må fortsette å være tydelige i innvandringspolitikken, sier han, og bekrefter at innvandringspolitikk blir en hovedsak i valgkampen.

Hagen minnet om det han kalte hardkjøret mot Frp i valgkampen i 1997.

- Nå begynner den jakten tidligere. Vi må stålsette oss og ikke gjøre noe som gjør det lettere for de andre. Vi må bekjempe tendenser til å gjøre Frp til et ensaksparti, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media