Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen angrep fra venstre

Halve Oslo Fremskrittsparti vil at Svenn Kristiansen skal stå øverst på lista foran høstens kommunevalg. Den andre halvparten slutter helhjertet opp om Einar Lonstads innvandrerfiendtlige politikk. I går kveld advarte partiformann Carl I. Hagen mot å velge Lonstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke noe å hente av vulgære forslag og vulgær politikk, slik man kjenner den fra for eksempel Fedrelandspartiet og Hvit Valgallianse. Man skal ikke uttale seg slik at andre partikolleger føler seg støtt, sa Hagen og leverte en rett venstre til Einar Lonstad og hans støttespillere i salen.

- Jeg tar et hint, nøyde Lonstad seg med å si etter Hagens oppleksing.
- Hagen holdt et meget godt innlegg, mente Svenn Kristiansen.

Krangel

De som møtte opp på årsmøtet i håp om å oppleve en god krangel, kunne i går kveld forlate møtesalen i Rica Sjølyst vel fornøyd.

Fra første øyeblikk tørnet de to frontene mot hverandre med gjensidige beskyldninger om bakvaskelser, fraksjonsvirksomhet, ukultur og - korrupsjon.

Sterkest var Henning Holstad, mannen som flertallet i nominasjonskomiteen ønsker å skyve ut i det ytterste mørke. Den mangeårige sentrale Frp-politikeren er ikke funnet verdig fast plass på lista av nominasjonskomiteen. På en alternativ liste er han imidlertid ført opp på tredjeplass etter Svenn Kristiansen og Margaret Eckbo.

- Jeg har registrert at en del personer har tilbudt fast plass på lista dersom de støttet enkelte kandidater. Det er korrupsjon, slo Holstad fast.

Frp's finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen, som også er leder av nominasjonskomiteen, gikk på talerstolen og angrep ledelsen i Oslo Frp for at hun ikke var blitt brukt som ressursperson. Angrepet var rettet mot Lonstad. Siv Jensen sitter for øvrig i den besynderlige posisjon at hun som leder av nominasjonskomiteen legger fram en innstilling som plasserer Einar Lonstad på førsteplass på lista, enda hun i Dagbladet i går fortalte at hun støtter Svenn Kristiansens kandidatur.

Personstrid

De fleste sentralt plasserte Frp-politikere i Oslo hevder at kampen mellom Einar Lonstad og Svenn Kristiansen bare dreier seg om person - ikke politikk, men det er knapt halve sannheten.
Mens Lonstad er en ekstrempopulist i innvandrerspørsmål, har Svenn Kristiansen et bredere politisk repertoar. Han er også den i Oslo Frp som vil ha størst troverdighet dersom det kommer til forhandlinger med andre partier om et eventuelt byrådssamarbeid etter høstens kommunevalg. Carl I. Hagen ga i sitt innlegg tydelig beskjed om nettopp dette:

- Vårt mål er å komme i byråd. Da må vi ikke gjøre noen feil slik at eventuelle forhandlingspartnere får en unnskyldning fra å gå inn i samtaler med oss, sa Hagen, og ga Lonstad & co en leksjon i hva som er Frp's grunnpolitiske holdning:

En ny miks

- De som sier at vi er et ytterliggående høyreparti tar feil. Vi ligger mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Frp er noe nytt. En ny miks, sa han.

Den uvanlig åpne krangelen i Frp's største fylkeslag vil prege hele dagens og morgendagens møte. Det er ventet at det endelige valget først finner sted i morgen ettermiddag. Før den tid vil møtet bære preg av alliansebygging, fraksjonsmøter og bakvaskelser.

Etter middagen i kveld starter den viktigste lobbyvirksomheten.

Som i mange andre partier avgjøres neste dags valg over en pjolter eller på et nachspiel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media