Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen åpen for statlig eierskap

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen endrer sin holdning til statlig eierskap. Han vil også ha utvidet samarbeid med LO, og ber LO-leder Yngve Hågensen om hjelp til å få fart på byggingen av gasskraftverk i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Yngve Hågensen, nå må du snakke med gutten (Thorbjørn Jagland) og be han få ut fingeren slik at vi komme i gang med byggingen av gasskraftverkene i løpet av våren, sa Frp-formannen i sin 1. mai-appell på Stjørdal torg.

Åpne

Hagen sa at Fremskrittspartiet nå bør åpne for et samarbeid med LO om bruk av statlige midler for å få fart på norsk næringsliv og arbeidsplasser. Konkret trakk han fram midler via Folketrygdfondet som utgangspunkt for et slikt samarbeid.

- Når Frp kan kompromisse med Kjell Magne Bondevik om alkoholavgifter, bør vi også kunne samarbeide og kompromisse med Arbeiderpartiet, LO og Yngve Hågensen om arbeidsplasser og næringsutvikling, sa Frp-formannen til pressen etter talen.

Utfordringer

Han poengterer at skatte- og avgiftslettelser fortsatt er Frps førstevalg i spørsmålet om hvordan statlige midler kan brukes til å bedre vilkårene for industri. Men når Frp ikke får gjennomslag i disse spørsmålene, må også andre samarbeidsløsninger søkes, sa Frp-formannen.

I sin tale tok Hagen utgangspunkt i globaliseringen av økonomien, som han mente vil endre situasjonen, og dels allerede har endret bildet i en grad som gjør det ønskelig med samarbeid og partnerskap mellom offentlige og private interesser. Hagen oppfordret de frammøtte til å tenke gjennom konsekvensene av en utvikling som i løpet av få år gjør Statoil, Hydro, Norske Skog og Orkla til datterselskaper i internasjonale konserner med hovedkontor i New York. - Situasjonen har endret seg. Tiden er inne for å komme opp av skyttergravene og inngå partnerskap og samarbeid, sa Hagen.

(NTB)