Hagen åpner for «prins Ari»

Frp-nestor Carl I. Hagen er tilbake i rampelyset og vil ha en klarere rolle for prinsesse Märtha og ektemannen Ari Behn.

TILBAKE:  Carl I. Hagen er ute med debattboka «Klar tale» som ble lansert i formiddag Foto: Berit Roald / Scanpix
TILBAKE: Carl I. Hagen er ute med debattboka «Klar tale» som ble lansert i formiddag Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hagen er tilbake i manesjen med debattboka «Klar tale» hvor han har viet et eget kapittel til kongehuset som han er svært glad i.

- Den største faren er at mediene maser så mye på de kongelige at de rett og slett sier at «vi orker ikke mer», sa Hagen på en pressekonferanse i formiddag.

Samtidig mener han det kan være grunn til å diskutere posisjonen til prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn, og mener de to kanskje burde få en liknende rolle som kronprinsesse Victorias ektemann, prins Daniel, i Sverige nå får.

- Der kan ikke prins Daniel lenger arbeide, fordi han simpelthen vil få en inntekt i egenskap av å være gift med kronprinsessen. Selv vil han være prins, og gli over i en rolle der han vil påta seg offentlige oppdrag. Kanskje det hadde vært bedre også for prinsesse Märtha Loise og hennes Ari? skriver Hagen i debattboka.

- Vanskelig balanse Han mener det er helt opplagt at ekteparet må ha noe å leve av når Stortinget ikke bevilger penger til dem.

- Da blir det selvfølgelig en vanskelig balansegang for henne og hennes mann, som vel heller ikke tjener nok til å dekke deres husholdning, en husholdning som ikke er som folk flests, skriver Hagen.

Han understreker samtidig at han hittil ikke har sett noen eksempler på at Märtha har misbrukt sin bakgrunn når hun har engasjert seg i skolevirksomhet eller med kunstnerisk virksomhet.

- Så lenge prinsesse Märtha Louise selv har valgt å skaffe seg en næringsinntekt, kan vi godt leve med det, skriver Hagen.

-Innvandrernes ordfører Han mener de kongelige er profesjonelle statsoverhoder, mens en valgt president ville vært langt mer splittende.

Selv er Hagen Frp's kandidat til ordførerstolen i Oslo ved kommunevalget neste høst. Han har forklart at han selv vil opptre som en Frp-politiker gjennom valgkampen.

- Men blir jeg ordfører, vil jeg være alles ordfører. Kong Haakon sa en gang at han også var kommunistenes konge. Jeg vil også være innvandrernes og kommunistenes ordfører, sier Hagen.

Den tidligere Frp-formannen langer ut i mange retninger i den nye boka. Han tar blant annet et oppgjør med klimahysteri, med mislykket innvandringspolitikk, med KrF, med SV, med skolepolitikk og med handlingsregelen i finanspolitikken.

MER KONGELIG: Hagen mener det kanskje kunne vært bedre om både Ari Behn og prinsesse Märtha Lousie fikk flere offentlige gaver og lønn. Her fra premieren på den siste Karate Kid-filmen i sommer. Foto: Håkon Eikesdal
MER KONGELIG: Hagen mener det kanskje kunne vært bedre om både Ari Behn og prinsesse Märtha Lousie fikk flere offentlige gaver og lønn. Her fra premieren på den siste Karate Kid-filmen i sommer. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer