- Hagen bløffer

Jens Stoltenberg er provosert over at Carl I. Hagen vil slå politisk mynt på den økende arbeidsledigheten, og mener han kan bevise at Hagen farer med tøv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hagen bløffer en politisk bløff, sier Jens Stoltenberg.

I debatter de siste dagene om den økende ledigheten har Stoltenberg møtt Hagen på andre siden av bordet. Hagen har nemlig bestemt seg for å gjøre kampen mot ledigheten til vårens viktigste sak for partiet. Det provoserer.

- Frp vrir seg unna

- Frp har brukt all sin tid på å bekjempe sosialdemokratiske verdier som har gjort Norge til landet med minst arbeidsledighet, sier Stoltenberg.

Stoltenberg mener at Frp vrir seg unna ansvar for regjeringens økonomisk politikk som gir økt arbeidsledighet.

Både for og mot ?

- Nå snakker Hagen som om han er mot politikken, men med Frp's stemmer er statsbudsjettet vedtatt de siste åra. I høst reddet Frp Bondevik-regjeringen, men la liten vekt på tiltak som kunne minsket ledigheten. I stedet sørget Frp for lavere ledighetstrygd, sier Ap-lederen oppgitt.

Ap har gått gjennom Frp's alternative budsjetter for 2002 og 2003, og finner beviser for at partiet både sørger for flere ledige og for at de får det verre.

Stoltenbergs bevis

Frp foreslo å kutte dagpengene med 1,2 milliarder kroner i 2002. For 2003 var Frp med på å vedta kutt som gir mange ledige opptil 20000 kroner mindre i året.To år på rad har Frp foreslått store millionkutt for Aetat og i arbeidsmarkedstiltakene, i år på over en milliard kroner. Kuttene betyr mindre opplæring til de ledige, og dermed vanskeligere å kvalifisere seg for ledige jobber.Frp vil pøse ut oljepenger, stikk i strid med eksperters råd. Det vil gi høyere rente, enda høyere kronekurs og store problemer for eksportrettet næringsliv.Kutt på over tre milliarder kroner i kommuneøkonomien ligger i Frp's budsjett. Flere oppsigelser og dermed høyere arbeidsledighet er resultatet, mener Ap.Frp er mot landsdekkende tariffavtale og sentrale lønnsoppgjør i sitt program. Nå taler Hagen varmt for inntektspolitisk samarbeid for å fryse lønningene.

- For et år siden mente Frp at vi overdrev da vi advarte mot ledigheten, sierJens Stoltenberg.

HARDT UT: Jens Stoltenberg mener han kan bevise at Hagen bløffer.
FÅR PÅ PUKKELEN: Carl I. Hagen
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1015809339


Varnish cache server