DAGLIGVAREARVING: Stein Erik Hagen har gitt stafettpinnnen videre til barna. Her (f.v) Camilla Hagen Sørli og Carl Erik Hagen på BI sitt styreseminar. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
DAGLIGVAREARVING: Stein Erik Hagen har gitt stafettpinnnen videre til barna. Her (f.v) Camilla Hagen Sørli og Carl Erik Hagen på BI sitt styreseminar. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.Vis mer

Hagen-datter var usikker på om hun ville overta

Etter å ha prøvd seg som fallskjermhopper og klesinvestor fant Camilla Hagen Sørli veien inn i familieselskapet Canica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi søsken har gått ulike veier. Personlig var jeg veldig usikker på om det var i familiebedriften jeg skulle være.

Det sa dagligvarearving Camilla Hagen Sørli (36) under Styrekonferansen 2017 på Handelshøyskolen BI i går, der hun og broren Carl Erik Hagen (29) holdt foredrag med temaet «Eierstyring og generasjonsskifte hånd i hånd».

Denne usikkerheten resulterte blant annet i litteratur- og pedagogikkstudier, fallskjermhopping og investeringer og gründervirksomhet i det norske klesmerket Wiksén.

- Jeg fikk god yrkeserfaring fra andre bransjer, blant annet fra handel, fortalte Hagen Sørli, ifølge Finansavisen.

Får siste ordet

I 2013 begynte hun å engasjere seg i familieselskapet Canica, som eier 73 prosent av Orkla. Året etter ga faren Stein Erik Hagen stafettpinnen videre til barna sine. Da klatret Caroline Hagen Kjos (33) til topps i Canica, der hun nå er styreleder. Mot slutten av 2014 overførte Hagen senior ifølge Finansavisen 90 prosent av aksjene til henne.

Også Camilla Hagen Sørli og Carl Erik Hagen er styremedlemmer i selskapet.

Til sammen sitter Hagen-familien på verdier for 26 milliarder kroner, en økning fra 24 milliarder i 2016. Det viser Kapitals ferske liste over Norges 400 rikeste. Formuen plasserer dem på syvende plass på listen.

Og selv om Stein Erik Hagen overlot styringen til barna for tre år siden, har han i aller høyeste grad fremdeles en finger med i spillet.

- Ingen kommer utenom at han har siste ordet, det står sterkt, påpekte eldstesønnen, ifølge Finansavisen.

Andre økonominyheter:

- Lenge siden vi har vært så optimistiske til olje-
Hyttedrømmen må utsettes for yngre kjøpere