Les hele brevet

Hagen-datteras rop om hjelp

Tom Hagens datter er alvorlig bekymret over politiets etterforskning. I et brev beskriver hun sin frustrasjon.

EKTEPAR: Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagen var gift i 49 år før hun forsvant 31. oktober 2018. Nå er ektemannen siktet for drapet på henne. Foto: Privat
EKTEPAR: Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagen var gift i 49 år før hun forsvant 31. oktober 2018. Nå er ektemannen siktet for drapet på henne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Tom Hagen (70) ble pågrepet av politiet 28. april, ble det tydelig at politiet har et helt annet syn på forsvinningssaken på Lørenskog enn Hagen-familien selv.

Familien fastholder at Anne-Elisabeth er kidnappet. De tre Hagen-barnas bistandsadvokat, Ståle Kihle, har tidligere gått hardt ut mot etterforskningen og hevdet at politiet har tunnelsyn, noe politiet avviser.

Etter uttalelser fra påtaleansvarlig Haris Hrenovica angående Tom Hagens helse og vilje til å samarbeide, har det blitt enda kjøligere mellom dem.

Men konflikten mellom politiet og Hagen-familien er ikke ny. Allerede i oktober 2019 skal det ha tilspisset seg så mye at Hagens yngste datter skrev et brev til Riksadvokaten.

Dagbladet er kjent med at brevet ble skrevet fordi Tor-Aksel Busch skulle gå av og at hun fryktet at det hun så på som alvorlige politifeil ikke ville komme fram i lyset til den som tok over hans stilling. Brevet ble likevel aldri sendt, da familien har forklart at de skal ha fått forsikringer fra politiet om at saken var nær en løsning.

TV 2 har tidligere publisert brevet. Nå kan Dagbladet gjengi brevet i sin helhet, med visse unntak som er gjort av presseetiske hensyn og for å anonymisere familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer