Hagen-demonstranter arrestert

Tre demonstranter ble arrestert etter at de kastet egg, ropte slagord og forsøkte å storme politisperringene under Carl I. Hagens 1. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dessverre gjentar det seg at grupper fascister, nazister eller kommunister forsøker å stoppe våre møter. Men vi vil alltid holde dem. Takk til dere demonstranter som beviser at det er behov for å oppfylle vårt krav om opplæring i folkeskikk i grunnskolen, sa Carl I. Hagen og høstet dundrende applaus mens politiet fraktet vekk demonstrantene fra jernbanetorget i Oslo.

Flere tusen mennesker hadde møtt fram for å høre Frp-lederens budskap, og de klappet velvillig. Størst stemning og engasjement ble det likevel da blitzere ropte, kastet egg og forgjeves forsøkte å storme sperringene som var satt opp. Politiet grep håndfast inn og tre demonstranter ble arrestert.

Carl I. Hagen brukte sin 1. maitale til å legge ansvaret for streiken på LO-leder Yngve Hågensen og statsminister Jens Stoltenberg.

- Jeg har stor forståelse for at LOs medlemmer stemte nei. Ansvaret for storstreiken ligger hos Hågensen, Stoltenberg og Fellesforbundets Kjell Bjørndalen, sa Hagen på Jernbanetorget i Oslo.

Han mente Yngve Hågensen blant annet retter kritikken om grådighetskultur til feil adresse. Det er staten og offentlige bedrifter som burde vise moderasjon. Lavere avgifter ville gjort større lønnsøkninger unødvendige, mener Hagen.

ARRESTERT: Tre demonstranter ble arrestert og fraktet vekk fra jernbanetorget.
FOLKSOMT: Flere tusen mennesker møtte fram for å høre Carl I. Hagen tale.