Hagen får 1100 i timen

Carl I. Hagen får over 20.000 kroner for å ha vært til stede 18 timer i bystyret og finanskomiteen det siste halvannet året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen andre politikere hever lønn fra Stortinget samtidig med at de får godtgjørelse fra Oslo bystyre. Og ingen andre har et lignende fravær i bystyret, skriver Aftenposten Aften.

Hagens fravær er beregnet til å være opptil ti ganger så høyt som neste politiker på listen. Totalt har han vært borte fra 51,5 av 54 møter i finanskomiteen og bystyret de siste 18 månedene. Det utgjør et fravær på 95 prosent.

Selv mener Hagen meningsmålingene viser at han på en god måte ivaretar forpliktelsene overfor oslovelgerne.

- Min innflytelse på Frp i bystyret er avhengig av annet enn at jeg møter i bystyret. Det er jo bare formaliteter å sitte i salen og rekke opp hånden. Jeg gjør mitt ved å ha innflytelse på Frps gruppe, og jeg møter opp i bystyret når jeg blir bedt om det, sier Hagen til Aftenposten Aften.

Inkludert møtegodtgjørelsene har Hagen siden 2001 fått utbetalt over 20.000 kroner for å ha deltatt på tre møter - ett i finanskomiteen og halvannet i bystyresalen. Møtene varte i til sammen 18 timer.

Carl I. Hagen hadde i 2001 en inntekt på 696.500 kroner.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer